Feest op het vliegtuig: Rayo Vallecano stijgt naar de Primera Division

  De spelers vierden de promotie op het vliegtuig.

  Na een afwezigheid van 2 seizoenen is Rayo Vallecano erin geslaagd om te promoveren naar de Primera Division. Al had dat wel heel wat voeten in de aarde. De Madrileense club won met 0-2 van Girona, maar kreeg in het slot bijna een strafschop tegen.

  Girona had de heenwedstrijd van de promotiefinale met 2-1 gewonnen en zo wisten ze bij Rayo Vallecano wat hen te doen stond. De 0 houden en minstens 1 keer scoren. Alvaro Garcia zorgde alvast voor dat laatste. 

   

  Met een heerlijke lob maakte hij er 1-0 van. Net voor rust gaf hij ook de assist voor Oscar Trejo.

   

  Toch ontsnapte Rayo Vallecano aan verleningen. In het absolute slot kreeg Saveljich in de zestien het leer op de arm, maar Girona kreeg geen strafschop.

  Tranen bij doelman Luca Zidane

  Bij Rayo lieten ze het niet aan hun hart komen. Op het vliegtuig barstte het feest dan ook helemaal los. Doelman Luca Zidane, zoon van Zinedine Zidane, liet zijn tranen na de wedstrijd de vrije loop. 

   

  Rayo was in de reguliere competitie niet verder geraakt dan een zesde plaats. Dankzij winst in de eindronde keert het samen met Espanyol Barcelona, de club van Landry Dimata, en Mallorca toch terug naar het hoogste niveau.