Voor het eerst sinds 1988 geen condooms in olympisch dorp

  Er liggen wel 160.000 condooms klaar voor na de Spelen.

  Heeft seks voor een wedstrijd nu een negatieve invloed op de prestaties? Tijdens de Olympische Spelen hoeven ze er zich geen zorgen over te maken, want "onnodige vormen van fysiek contact" moeten worden vermeden. Daarom deelt de organisatie dit keer geen condooms uit in het olympisch dorp.

  De olympische atleten worden volgende maand onderworpen aan zeer strikte regels op het gebied van hygiëne en gedrag. In het olympisch dorp wordt gevraagd om zich aan de afstandsregels te houden en "onnodige vormen van fysiek contact" te vermijden.

   

  Het is dus niet de bedoeling dat atleten in het olympisch dorp in bed duiken met elkaar. Als voorzorgsmaatregel tegen de verspreiding van het coronavirus deelt de organisatie voor het eerst sinds de Spelen van 1988 in Seoel geen condooms uit.

   

  De atleten krijgen na de Spelen wel nog condooms, als ze Japan weer verlaten. De organisatie heeft 160.000 rubbertjes klaar liggen.

   

  Niet alleen seks, maar ook alcoholconsumptie in groep is verboden. Bij een overtreding riskeren de deelnemers fikse straffen, van boetes tot diskwalificatie en uitzetting uit Japan.

  Eerste coronageval bij olympische atleet in Tokio

  De deuren van het olympische dorp zijn nog maar open en er is al een eerste coronageval ontdekt bij een buitenlandse atleet. Een lid van de Oegandese delegatie testte positief op het coronavirus bij aankomst in Tokio. De atleet was net als de andere delegatieleden gevaccineerd en had een bewijs van een recente negatieve test.