Seizoensbestes voor Kevin en Dylan Borlée, Berings in olympische gevarenzone

  Dylan Borlée benaderde in Polen zelfs zijn persoonlijke record.

  De broers Dylan en Kevin Borlée hebben vandaag op de Continental Tour atletiekmeeting in het Poolse Chorzow hun beste seizoenstijden op de 400 meter aangescherpt. Voor Eline Berings was er minder goed nieuws. De 35-jarige atlete valt uit de "olympische" top 40.

  Dylan en Kevin Borlée zagen Isaac Makwala uit Botswana (44"47) winnen in het Poolse Chorzow. Met een respectievelijke 4e en 5e plaats liepen ze wel hun seizoensbeste op de 400 meter.

   

  Dylan Borlée finishte in 45"71, zestien honderdsten boven zijn drie jaar oude persoonlijk record. Dylan staat nu 55e op de olympische ranking, terwijl de beste 48 naar Tokio mogen.   

   

  Kevin Borlée klokte dan weer af op 45"78. Het is ook zijn eerste keer onder de 46 seconden dit jaar. Zijn persoonlijk record staat sinds 2012 wel op 44"56. Op de olympische ranking is Kevin Borlée 25e. 

   

  Eline Berings liep ook in Polen, maar bleef er steken op 13"37 op de 100 meter horden. Haar seizoensbeste bedraagt 13"31 en haar persoonlijk record staat op 12"72. Berings is zo teruggevallen naar plaats 43 op de olympische ranking. Ter info: de top 40 mag naar Tokio.