Theuns vecht tegen tranen: "Ploeg twijfelt over Tour", Evenepoel: "Podium is morgen vergeten"

  Wout van Aert is een fractie sneller dan Edward Theuns.

  Wout van Aert was de winnaar in Waregem, Edward Theuns en Remco Evenepoel moesten vrede nemen met zilver en brons. Lees hier de reacties van de mannen die naast de driekleur grepen.

  Theuns: "Dit was misschien de kans van mijn leven"

  "Ik geloofde in winst, anders zou ik niet op mijn sprint gewacht hebben", reageerde Edward Theuns. "Ik heb misschien een klein schakelfoutje gemaakt, want ik twijfelde om een tandje bij te steken."

   

  "Ik ben superontgoocheld", vertelde de renner van Trek-Segafredo, die tegen de tranen vocht.

   

  "Ik heb een moeilijke periode gehad. De ploeg twijfelde om me mee te pakken naar de Tour. Normaal zouden ze de selectie maken na de Ronde van Zwitserland. Ik vind dat ik verdien om er bij te zijn."

   

  "Ik reed het gat dicht op twee fenomenen. Ik kon me wegsteken, maar ik voelde dat ik niet minder was. Ik heb alles op mijn jump gegooid, want ik wist dat Wout daar gevoelig aan was (lacht), maar dit was misschien de kans van mijn leven."

   

  "Het doet gewoon pijn dat er aan je getwijfeld wordt als je zo goed rijdt", vertelde Theuns over de onzekerheid over de Tour. "We zullen zien of ik geselecteerd word. De bal ligt in het kamp van de ploeg."

  Evenepoel: "Op het BK telt er maar één plaats"

  "Ik heb het nog geprobeerd op het enige stuk waar ik iets kon doen, maar dit zijn twee klassieke mannen", vertelde Remco Evenepoel over zijn bronzen medaille na Wout van Aert en Edward Theuns.

   

  "Op zo'n kort kaske zijn zij veel explosiever dan ik. Dit was het maximum. Voor winst moest ik wegraken, maar op het BK is het niveau zo hoog en dan is het niet makkelijk op dit parcours."

   

  "Ik pak deze week zilver en brons. Dat is heel fijn, maar we kwamen om te winnen. Op het BK telt er maar één plaats. Volgend jaar spreken ze niet meer over 2 en 3. Morgen is het podium vergeten."

   

  "Ik denk dat Sven content zal zijn", knipoogde Evenepoel nog naar de bondscoach met Tokio in het achterhoofd.

   

  "Op 10 juli reis ik af naar Japan. Ik heb na mijn val nog wat problemen met mijn lichaamstemperatuur. Het is de enige optie om zo vroeg te gaan."

  Lees ook: