Pittomvils scheurt achillespees bij ultieme kwalificatiepoging voor Tokio

    Niels Pittomvils (archieffoto) zal maanden moeten revalideren.

    Niels Pittomvils heeft een zware enkelblessure opgelopen tijdens de tienkamp in Ratingen. De vriend van Nafi Thiam scheurde in Duitsland zijn achillespees tijdens het speerwerpen en moet zo zijn olympische droom ook definitief opbergen.

    In Ratingen werkte Niels Pittomvils al zijn 3e tienkamp op minder dan 2 maanden tijd af. Een haast onmogelijke opdracht, gezien de hersteltijd die zo'n tienkamp van het lichaam vraagt, maar Pittomvils kon niet anders als hij nog een kans wilde maken op een olympische selectie via de rankings.

     

    Na de eerste dag had Pittomvils 4.076 punten en was Tokio nog mogelijk, al ondervond hij ook gisteren al hinder aan zijn achillespees. Ondanks de pijn besloot hij door te zetten, maar dat brak hem zondag zuur op. Tijdens het speerwerpen knapte zijn achillespees, waardoor hem nu een lange revalidatie wacht.