Zijn de Franse sterren dan toch te pakken? "Ze zijn heel voorspelbaar"

  Frankrijk begon met al zijn topspelers als topfavoriet aan het EK. Maar de bescheiden Hongaren legden misschien wel de achilleshiel van de Fransen bloot: "Ze kunnen zelf moeilijk het spel maken. Het verrassingseffect ontbreekt", zegt Tomasz Radzinski.

  Frankrijk leek in zijn openingsmatch tegen Duitsland al het goeie uit de voorbeschouwingen te bevestigen, maar tegen Hongarije was het andere koek. De vraag rijst dan ook: zijn de Fransen dan toch te pakken?

   

  "Voor mij blijven ze de topfavoriet, maar Hongarije heeft hen wel een koekje van eigen deeg gegeven", zegt analist Wesley Sonck. "Frankrijk speelt, net als Hongarije, zeer goed in blok."

   

  "Je ziet dat het niet makkelijk is om zelfs tegen Hongarije zomaar het spel te maken en kansen af te dwingen. Dat gaat niet meer in het moderne voetbal."

   

  "Frankrijk speelt heel voorspelbaar", valt Tomasz Radzinski hem bij. "Als je zoals Hongarije geen ruimte weggeeft, kan Frankrijk moeilijk het spel maken. Die ene goal die ze maakten was dan nog op de counter. Voor de rest hadden ze weinig kansen. Het verrassingseffect ontbreekt."

   

  "Het is pas als je je laat verleiden om zelf het spel te maken en aan te vallen tegen Frankrijk, dat zij met hun snelle mannen kunnen tegenprikken. Ze zijn dus zeker en vast te pakken, alleen moet je het als team goed aanpakken."

  Bekijk het fragment en de analyse van Wesley aan het bord

  Lees ook: