Ryad Merhy verdedigt zijn wereldtitel in het Koning Boudewijnstadion

  Ryad Merhy.

  Er wordt weer gebokst in het Koning Boudewijnstadion. Ryad Merhy zal zijn WBA-wereldtitel bij de lichtzwaargewichten (17 juli) dan toch niet verdedigen in Paleis 12, maar wel in het Koning Boudewijnstadion. 

  Het is 73 jaar gelden dat er gebokst werd in het Koning Boudewijnstadion. Op 23 mei 1948 onttroonde Cyriel "Tarzan" Delannoit de Fransman Marcel Cerdan als Europees kampioen bij de middengewichten in het toenmalige Heizelstadion.    

   

  Op 17 juli zal Ryad Merhy er weer de ring betreden om zijn WBA-wereldtitel bij de lichtzwaargewichten te verdedigen. 

   

  Eerst ging Paleis 12 het decor van de titelstrijd zijn, maar de Brusselse burgemeester Close en schepen van Sport Hellings zetten vandaag het licht op groen voor een kamp in het Koning Boudewijnstadion.

   

  Omdat het event nu in open lucht plaatsvindt, kunnen er ook meer toeschouwers ontvangen worden. In Paleis 12 waren er maar 2.500 toegestaan. "En de ticketverkoop loopt als een trein", zegt organisator Alain Vanackère.   

   

  De 28-jarige Merhy (29 overwinningen, 1 nederlaag) verdedigt zijn titel tegen de 29-jarige Zuid-Afrikaan Kevin Lerena (26 overwinningen, 1 nederlaag), de wereldkampioen van de IBO.    

   

  Daarnaast staan er op het Brusselse boksgala nog zes titels op het spel. Bij de vrouwen wordt er voor de IBO-wereldtitel bij de supermiddengewichten (73,028-76,205 kg) gevochten. Femke Hermans neemt het op tegen een nog aan te duiden tegenstander. 

   

  Antoine Vanackère en de Oekraïner Nazri Rahimov zullen strijden om de continentale IBO-titel bij de superlichtgewichten (61,237-63,503 kg). Miko Khatchatryan gaat voor de continentale IBO-titel bij de lichtgewichten (58,967-61,237 kg). Mohamed El Marcouchi gaat in dezelfde categorie voor de internationale IBO-titel. 

   

  In een kamp om de Beneluxtitel bij de superlichtgewichten neemt Hovo Martirosyan, in twaalf kampen nog ongeslagen, de handschoen op tegen de Fansman Rénald Garrido. Kamel Kouaouch en Steve Eloundou Ntere vechten om de nationale titel bij de lichzwaargewichten.