Philipsen over zijn blessure, de Tour en het BK: "De Tour blijft mijn doel"

  Jasper Philipsen.

  Jasper Philipsen zal morgen niet meestrijden om de Belgische driekleur. Onze landgenoot kwam in de Ronde van België ten val en likt momenteel nog zijn wonden. Toch wordt er "vollenbak" aan zijn knie gewerkt om zijn ander doel - de Tour - te halen.

  "In de derde rit van de Ronde van België ben ik wat "gesjareld" geweest", opent Jasper Philipsen. Hij kwam er ten val en blesseerde zich aan zijn knie. Toch lijkt de snelle man van Alpecin-Fenix alweer op de goede weg.

   

  "Echt veel last heb ik nu niet meer. De blessure op zich gaat de goede richting uit. Momenteel heb ik wel nog een snijwonde en er is nog wat vocht aanwezig in mijn knie, maar Ik voel het wel dag per dag beter worden."

   

  "De laatste drie dagen ben ik zelfs al volledig aan het meetrainen", gaat Philipsen verder. Ondanks de positieve evolutie komt het Belgisch kampioenschap van morgen wel nog te vroeg voor de 23-jarige renner.

  "We hebben verschillende opties om het BK te winnen"

  "Het Belgisch kampioenschap is een wedstrijd die je in het begin van het seizoen sowieso aanstipt", vertelt Philipsen. "Maar de dokters willen vooral voorzichtig zijn en zeker niks forceren."


  "Dat is jammer want als alles mee zou zitten, kon die titel ook gewoon in mijn handen terechtkomen deze keer. Nu moet ik die droom weer een jaartje parkeren. Al zal ik morgen wel duimen voor mijn ploegmakkers."


  Één van die ploegmaten is topfavoriet Tim Merlier. "Tim is intrinsiek de snelste van België op dit moment. Als ze morgen met een grote groep naar de meet gaan, maakt hij dus een grote kans op de overwinning."

  Tim is intrinsiek de snelste van België op dit moment

  Jasper Philipsen, Alpecin-Fenix

  Toch heeft de ploeg ook nog andere mogelijkheden om morgen een derde keer op rij het Belgisch kampioenschap over de streep te trekken. "De rest van de teams wil natuurlijk niet met een dik pak - mét Merlier - naar de finish trekken, maar we hebben nog andere opties."


  "Ik verwacht sowieso een zware wedstrijd. Op het Belgisch kampioenschap wordt er steeds hard gekoerst. Ook dit jaar is het bijvoorbeeld weer een lange wedstrijd. De sterke mannen komen dan sowieso wel bovendrijven."

  "Starten aan de Tour de France blijft hét doel"

  Het Belgisch kampioenschap moest Philipsen alvast schrappen, maar vanaf 26 juni lijkt zijn agenda toch volgeboekt. "Het doel blijft nog steeds om goed aan de start van de Tour de France te staan." 

   

  "Daarvoor gaan we goed moeten kijken hoe mijn blessure evolueert. De ploeg en ik moeten testen hoe mijn knie op de opeenstapeling van trainingsdagen reageert."

   

  "De Tour telt ook 23 dagen.  Als het daar dag per dag erger zou worden en op een gegeven moment “knapt” mijn knie, dan moet ik ook gewoon uit de race stappen. Dat risico willen we niet nemen. We bekijken het voorlopig dus dag per dag, maar het gaat alvast de goede richting uit."