Belgian Cats verbreken met 35 assists tegen Slovenië EK-record van 1995

  De Belgian Cats wonnen gisteren hun tweede groepsmatch tegen Slovenië.

  In hun tweede groepsmatch op het EK basketbal lieten de Belgian Cats geen spaander heel van Slovenië (92-57). Een sterke collectieve prestatie van de Cats, want in dat duel deelden ze maar liefst 35 beslissende passes uit.  Daarmee hebben de Belgische vrouwen een EK-record te pakken.

  De Belgian Cats begonnen met een valse noot aan hun EK. Hun eerste groepsmatch verloren de Cats tegen Bosnië met 70-55. Gisteren toonden de Belgische vrouwen hun ware gelaat in hun tweede wedstrijd tegen Slovenië.

   

  Slovenië zag gisteren sterretjes tegen een sterk België. Uiteindelijk wonnen de Belgian Cats met een ruime 92-57-score. Dat het een sterk collectieve prestatie was van de Cats, bewijzen de cijfers achteraf.

   

  België deelde maar liefst 35 assists uit en breken daarmee het EK-record van 1995. In de wedstrijd tussen Frankrijk en Tsjechië (85-65) kwamen de Fransen toen aan 31 beslissende passes.

   

  Het individuele record in een EK-wedstrijd ligt nog steeds op 13 assists. Julie Allemand kwam gevaarlijk dichtbij , want zij deelde gisteren de meeste assists uit langs Belgische zijde met 11 stuks.

  Lees ook: