Finse kapitein verloor nog nooit tegen Duivels: "Weet niet hoe dat komt"

  Tim Sparv in actie op het EK.

  Finland probeert tegen de Rode Duivels een ticket te bemachtigen voor de 1/8e finales op het EK. Een lastige opdracht voor de debutant, al doen ze het meestal goed tegen de Belgen. Aanvoerder Tim Sparv trof de Duivels al drie keer en verloor nog niet. "Ik vind het nochtans een van de beste ploegen van Europa."

  Sparv, intussen 34, speelde al drie keer een oefenduel tegen de Rode Duivels. Na een 1-0-zege in augustus 2010 in Helsinki, volgden in februari 2011 en juni 2016 een 1-1-gelijkspel in Brussel.

   

  "Onze resultaten tegen België waren goed. Het is moeilijk uit te leggen hoe dat komt want ik vind dat het een van de beste ploegen in Europa is. Voor mij zijn ze trouwens favoriet voor de titel op dit EK", vertelt hij op de site van de Finse bond. 

   

  "Ze hebben uitstekende spelers in elke linie en beschikken over een heel goeie technische staf."

   

  Finland staat voor het eerst op een groot toernooi en heeft nog uitzicht op de 1/8e finales. "De bal ligt in ons kamp maar de uitdaging is enorm", benadrukt de 81-voudig international. 

   

  "Ik denk dat alle spelers en de omkadering heel trots zijn deel uit te maken van dit avontuur. We hebben hard gewerkt voor het Finse voetbal en dit EK was onze gezamenlijke droom. Nu we hier aanwezig zijn, hopen wij een erfenis achter te laten. We willen dat dit eerste grote toernooi niet het laatste wordt."