Zwemicoon Ryan Lochte (36) slaagt niet in zijn missie: geen 5e Spelen

  Ryan Lochte.

  Ryan Lochte (36) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor zijn vijfde Olympische Spelen. Op de Amerikaanse trials werd hij pas 7e op de 200m wisselslag op ruim vier seconden van winnaar Michael Andrew.

  Lochte is na Michael Phelps de meest succesvolle Amerikaanse zwemmer in de geschiedenis. Hij veroverde maar liefst 12 medailles, waarvan 6 gouden op de Olympische Spelen en deed er nog eens 27 bij op wereldkampioenschappen. 

   

  Na een dopingschorsing van 14 maanden maakte hij in 2019 zijn comeback met één doel: zich plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio. Eerder werd Lochte in 2016 ook al eens geschorst na wangedrag tijdens de Spelen van Rio.

   

  Op de Amerikaanse trials is Lochte niet in zijn missie geslaagd. Op de 200m wisselslag werd hij slechts 7e op meer dan vier seconden van de winnaar. Enkel de top 2 mag naar Tokio.

   

  Na zijn uitschakeling reageerde Lochte heel emotioneel. "Ik heb het gevoel dat ik iedereen teleurgesteld heb in het verleden. Ik wilde hier tonen dat ik veranderd ben en een andere mens ben geworden. Dat mijn kinderen mij aan het werk konden zien was het belangrijkste."

   

  "Ik ben niet van plan om meteen te stoppen met zwemmen. Maar voor de Spelen ga ik niet meer. Ik ben 40 in 2024. Dat gaat te ver."

  Ik wilde hier tonen dat ik veranderd ben en een andere mens ben geworden.

  Ryan Lochte

  Het werd Lochte even te veel na afloop.