Wie wint het boek "Zo word je een oersterke voetballer"? Ontdek het hier

Sporza mocht 5 exemplaren weggeven van "Zo word je een oersterke voetballer", een boek van journalist Christian Vandenabeele en KPNI-therapeut Thomas D'havé met tips om dankzij een gezondere levensstijl tot topprestaties te komen. Ontdek hier of u bij de winnaars hoort.

Deze 5 mensen winnen het boek "Zo word je een oersterke voetballer"

  • Jorn Revyn uit Deinze
  • Tom Vancutsem uit Halle
  • Samme Vancauwenberghe uit Wingene
  • Tim Hensen uit Zichen-Zussen-Bolder
  • Yannick Verhoeven uit Merksplas

    De winnaars mogen binnenkort een gesigneerd exemplaar van het boek in hun brievenbus verwachten.

Wat kun je allemaal leren in het boek?

"Het is een boek met levensstijltips om beter te presteren en minder geblesseerd te zijn", zegt Thomas D'havé, die als osteopaat onder meer werkte voor Ajax en West Ham en gespecialiseerd is in voetbalblessures. "We leggen uit wat je allemaal kunt doen om je prestatievermogen en je blessurebestendigheid te verbeteren."

 

Het boek hanteert de principes van de klinische psycho-neuro-immunologie (KPNI). "Dat is de multidisciplinaire wetenschap die de mens als geheel bestudeert", legt D'havé uit. "In de KPNI zien we hoe alle menselijke systemen met elkaar verbonden zijn en hoe onze levensstijl en onze gezondheid ons prestatievermogen beïnvloeden."

 

"In het boek leggen we uit hoe elke ambitieuze en leergierige voetballer door aanpassingen in zijn dagelijkse leven mentaal en fysiek stressbestendiger kan worden. Op die manier kom je tot de best mogelijke prestaties."

 

"Dankzij 18 tips, verdeeld over 18 hoofdstukken, komt de lezer te weten hoe het lichaam precies werkt en hoe je tot betere prestaties en minder blessures kunt komen."

"Eén tip? Eten voor de wedstrijd is een mythe"

Auteur Thomas D'havé licht voor Sporza al een tipje van de sluier met volgend advies: "Het is een mythe dat we voor een wedstrijd moeten eten. Onze hersenen en spieren zijn evolutionair gemaakt om nuchter te bewegen", weet hij.

 

"De recente prestatie van N'Golo Kanté in de halve finale van de Champions League was daarvan nog eens een goed voorbeeld. Hij stuurde het volledige middenveld van Real Madrid met pensioen tijdens de ramadan."

 

"We besteden in het boek ook aandacht aan de omstandigheden vroeg in het leven: waren onze ouders aanwezig of niet? Was er gezonde voeding? Daarom gaat de opbrengst van het boek ook integraal naar SOS Kinderdorpen, opdat elk kind zijn talent en potentieel zou kunnen benutten."

Het is een mythe dat we voor een wedstrijd moeten eten. N'Golo Kanté stuurde het volledige middenveld van Real Madrid met pensioen tijdens de ramadan.

Thomas D'havé