Ritchie De Laet: "Transfer van Björn Engels kwam als een verrassing"

  Ritchie De Laet was te gast in onze Facebook Live-studio.

  Antwerp heeft een paar bedrijvige dagen op de transfermarkt achter de rug. Boegbeeld Ritchie De Laet kwam voor zijn passage in Villa Sporza langs in de Facebook Live-studio om het over de nieuwe aanwinsten van The Great Old te hebben.

  Antwerp toonde zich de afgelopen dagen heel uitdrukkelijk op de transfermarkt. Met Björn Engels en Jelle Bataille haalde de club gisteren twee vliegen in één klap binnen.

   

  Eergisteren maakte de club ook al de komst van Michael Frey bekend. "Dat is niet onze gewoonte, hé?", lachte boegbeeld Ritchie De Laet in onze studio. "Normaal mengt de club zich pas de laatste week van de transferperiode in het transfergewoel."

   

  De verdediger van Antwerp had over elke transfer wel iets te zeggen.

  Over Björn Engels

  "Vooral Engels kwam als een verrassing. Daar werd op voorhand nergens iets over geschreven. Ikzelf wist helemaal niet dat er wederzijdse interesse bestond. Hij heeft bewezen dat hij in België topniveau aankan en ook in de Premier League was hij goed, ook al werd hij de laatste tijd geteisterd door blessures. Tijd om bij ons die pagina om te slaan."

  Björn Engels heeft bewezen dat hij in België topniveau aankan en ook in de Premier League was hij goed, ook al werd hij de laatste tijd geteisterd door blessures. Tijd om bij ons die pagina om te slaan.

  Over Jelle Bataille

  "Jelle heeft - in de lijn van de club - een enorm sterk seizoen gedraaid bij KV Oostende. Op die rechterflank was hij aanvallend bijzonder gevaarlijk. Ook verdedigend is hij in orde, al is er ruimte voor beterschap. Hij zal helemaal klaarstaan voor Antwerp."

  Over Michael Frey

  "Met Frey weet je wat je gaat krijgen: 100 procent alles geven. Hij is een harde werker en enorm moeilijk om tegen te spelen."

  Over Wesley Hoedt

  Ook over de transfer van Wesley Hoedt naar Anderlecht viel compleet uit de lucht voor De Laet:  "Ik sta nochtans goed in contact met hem, maar hij heeft er niets over verteld. De clubs houden de transferbewegingen goed onder de radar, misschien heeft dat met de belangstelling voor het EK te maken."

  "Nieuw kapsel om te lachen"

  De Laet verscheen in onze studio met een opvallend nieuw kapsel: "Da's een beetje om te lachen. Ik was met mijn kinderen naar Zwitserland aan het kijken en daar waren er twee of drie met zo'n kapsel. De kinderen zeiden al lachend: 'is dat niets voor jou?'"

  Bekijk de Facebook Live met Ritchie De Laet:

  Wie onze volgende Facebook Lives niet wil missen: facebook.com/sporza.