Mourinho scherp over Eden Hazard: "Schitterende speler die slecht traint"

  José Mourinho had Eden Hazard 2 seizoenen onder zijn hoede bij Chelsea.

  Eden Hazard komt met zijn invalbeurt tegen Denemarken van gisteren zo stilaan weer boven water bij de Rode Duivels. Toch denkt ene José Mourinho dat de speler van Real Madrid met een andere attitude verder had gestaan. "Je kan je inbeelden wat het zou zijn als hij een topprofessional was", vertelde zijn ex-coach aan een Britse radiozender.

  Na heel wat blessureleed bij zijn club Real Madrid is Eden Hazard bij de Belgen weer aan voetballen toe. Sinds zijn transfer naar de 'Koninklijke' lag de 30-jarige Rode Duivel meer dan hem lief was in de lappenmand. Ondertussen doet zijn voormalige coach bij Chelsea, José Mourinho, een klein boekje open. 

   

  "De waarheid over Eden Hazard? De waarheid is wat je van hem ziet. Hij is een fantastische speler die slecht traint", zegt de Portugese coach. Hij had Hazard bij Chelsea tussen 2013 en 2015 twee seizoenen onder zijn hoede.

   

  "Je kan je alleen maar voorstellen wat hij zou kunnen doen met een superprofessionele attitude op training."

  Je kan je alleen maar voorstellen wat hij zou kunnen doen met een superprofessionele attitude op training.

  Mourinho over Hazard

  "Betere speler als hij beter zou trainen"

  "Uiteindelijk is hij een geweldige jongen", looft Mourinho Hazard ook.  "Hij is een schitterende familieman. Het lijkt alsof hij niet tot deze generatie van spelers behoort. Hij is heel stil en volledig gefocust op zijn familie, kinderen en ouders."

   

  "Hij betreedt het veld elke ochtend en werkt niet zo hard. Als hij op het veld verschijnt zie je niet de weerspiegeling van een week werken. Je ziet enkel de weerspiegeling van zijn talent."

   

  "Toen hij naar Real Madrid trok, dacht ik: "Wow, deze gast gaat naar de grootste club ter wereld en zal de grote druk voelen om altijd aan de top te staan.""

   

  "Deze gast gaat de Ballon d'Or winnen omdat hij fantastisch is. Maar op het vlak van zijn fitheid, snelheid en conditie zou hij een veel betere speler zijn als hij beter zou trainen."

  Als hij op het veld verschijnt, zie je enkel de weerspiegeling van zijn talent.

  Mourinho over Hazard