Topschutter Giampiero Boniperti (92) overleden: "Hij was Juventus en zal dat altijd blijven"

  Boniperti (links) op latere leeftijd, hij zou uiteindelijk 92 worden.

  Juventus-icoon Giampiero Boniperti is op 92-jarige leeftijd overleden. Boniperti speelde van 1946 tot 1961 in het shirt van Juve. Nadien was hij tussen 1971 en 1990 ook nog voorzitter van de Italiaanse topclub.

  Boniperti kende een uiterst succesvolle carrière als profvoetballer. Hij won 5 keer de Serie A met Juventus en verzamelde ook nog 2 bekers. In het seizoen 1947/48 werd hij topschutter in Italiaanse competitie. 

   

  Uiteindelijk zou Boniperti, die zowel als flankaanvaller en als centrumspits uit de voeten kon, 179 doelpunten maken voor Juventus. Hij was geruime tijd de topscorer aller tijden van de 36-voudige kampioen, maar raakte dat record kwijt aan Alessandro Del Piero.

   

  Na zijn spelersloopbaan was Boniperti ook nog 19 jaar voorzitter bij Juventus. Onder zijn leiding veroverde hij met de Oude Dame nog eens 16 prijzen waaronder de Europa Cup I en de wereldbeker voor clubs. Na 1990 werd Boniperti erevoorzitter.

   

  Intussen reageerden andere Juventus-iconen Buffon en Chiellini op het overlijden van Boniperti: "Als een kind me zou vragen wie Boniperti was, dan zou ik antwoorden dat hij Juventus was en altijd zal blijven", plaatste Chiellini op de sociale media.

  Er kwam al heel wat reactie op het overlijden van Boniperti uit de voetbalwereld