Brazilië zet ook Peru vlot weg, Neymar maakt z'n 68e goal, nog 9 tot Pelé

vr 18 juni 2021 07:17
Brazilië versloeg Peru met 4-0.
V.r.n.l.: Richarlinson, Neymar, Lodi en Ribeiro.

Met een halve nieuwe ploeg heeft Brazilië ook zijn tweede match op de Copa America vlot gewonnen: 4-0. Met goals van Sandro, Neymar, Ribeiro en Richarlison. Het gastland is groepsleider met 6 op 6, Colombia volgt na de 0-0 tegen Venezuela op 2 punten.

Zoals bondscoach Tite beloofde, gebruikt hij deze Copa als voorbereiding op het WK 2022 in Qatar. Zo gooide hij 6 spelers die niet in actie kwamen in de openingsmatch tegen Venezuela (3-0) in de wei.

Ederson, Thiago Silva, Alex Sandro, Fabinho, Everton en Gabriel Barbosa vervingen Alisson, Marquinhos, Lodi, Casemiro, Paqueta en Richarlison in de basis.

Na 12 minuten viel de openingsgoal langs Sandro van dichtbij, maar Tite was niet content. "Onze eerste helft was niet wat ik verwachtte."

Met Everton en Richarlinson ging het beter na de rust. In de 68e minuut kreeg Neymar de bal op de rand van de 16 en vloerde doelman Gallese met een laag gekruist schot.

Peru drong aan, maar Brazilië profiteerde met nog 2 doelpunten in de laatste 5 minuten van Ribeiro en Richarlinson.

Neymar nadert tot 9 goals van Pelé

Voor Neymar was het zijn 68e doelpunt in het Seleçao-shirt. Daarmee steekt de PSG-aanvaller voormalig Inter- en Real-icoon Ronaldo voorbij als nummer 2 op de topschutterslijst aller tijden voor Brazilië. Enkel Pelé doet beter met 77 goals. Dat deed de 80'er in 92 wedstrijden. Neymar kwam aan zijn 68 in 107 matchen.

"Het is een enorme eer voor mij dat ik deel kan uitmaken van de geschiedenis van het Braziliaanse team", reageerde Neymar. "Om eerlijk te zijn was mijn droom gewoon om voor Brazilië te spelen. Ik had nooit gedacht dat ik aan deze cijfers zou raken."