UEFA wijst spelers op sponsorverplichtingen na "bottlegate" met Ronaldo

  De Europese voetbalbond is "not amused" met de spelers die de flesjes van sponsors wegnemen tijdens de persconferentie. Cristiano Ronaldo deed dit nogal ostentatief door de Cola-flesjes te vervangen door zijn flesje water, met de boodschap "drink water".

  De actie van Cristiano Ronaldo na de match tegen Hongarije ging de wereld rond en kreeg ook navolging van Paul Pogba, die als moslim niet met alcohol geassocieerd wou worden en daarom het flesje Heineken deed verdwijnen.

   

  Toernooidirecteur Martin Kallen zei begrip te hebben voor die laatste actie van Pogba, maar voor Ronaldo heeft hij minder genade. De Europese voetbalbond wijst alle teams erop dat ze contractuele verplichtingen hebben die nagekomen dienen te worden.

   

  Tot nu toe nam de UEFA nog geen maatregelen en legt eventuele sancties in het kamp van de nationale bonden zelf. Kallen is niet van plan om boetes uit te delen aan individuele spelers.