Neymar verdedigt olympische titel met Brazilië niet, Dani Alves wel opgeroepen

  Neymar werd in 2016 olympisch kampioen met Brazilië.

  Op de Olympische Spelen in Tokio zal vedette Neymar niet in actie komen, of toch niet als lid van de Braziliaanse nationale voetbalploeg. De belofteselectie van de Seleçao wordt niet aangevuld met de PSG-ster, die in Rio goud won met Brazilië.

  Brazilië verdedigt in Tokio zijn olympische titel, maar doet dat dus zonder Neymar en Marquinhos, de tandem die er in 2016 voor eigen volk wel bij was.

   

  De ervaring wordt aangeleverd door Dani Alves, 38 intussen en aan de slag bij Sao Paulo. 

   

  De ex-speler van onder meer Barcelona, PSG en Juventus neemt door een knieblessure niet deel aan de Copa America, maar bondscoach André Jardine hoopt dat hij speelklaar geraakt voor de olympische opener tegen Duitsland, in 2016 verliezend finalist.