Kenneth Brylle (ex-RSCA, ex-Club): "Voorval met Eriksen kan ook positief werken"

  Kenneth Brylle, nu 62, maakte in de jaren 80 goals voor Club Brugge, Anderlecht en Denemarken.

  Denemarken-België wordt straks een emotionele match. Niet alleen om Christian Eriksen, er zijn nog redenen. Voor Kenneth Brylle bijvoorbeeld, de spits die in de jaren 80 goals maakte voor Club Brugge en Anderlecht en met Denemarken de halve finale speelde van het EK in 1984. Waarbij hij in de groepsmatch scoorde tegen de Belgen. Sporza belde hem op.

  Brylle speelde in ons land kampioen bij Anderlecht (1981) en Club Brugge (1988) en is al 10 jaar werkzaam bij die laatste: "Ik ben scout van de eerste ploeg", vertelt de 62-jarige ex-aanvaller in perfect Nederlands. "En we doen het niet zo slecht."

   

  "Ik woon ondertussen al langer in België dan ik ooit in Denemarken gewoond heb, maar mijn bloed stroomt nog altijd 100 procent voor Denemarken. Ik supporter vanavond voor mijn vaderland."

   

  Hoe heeft hij Denemarken-Finland en de hartstilstand van Christian Eriksen beleefd? "Ik was geschrokken en was ervan overtuigd dat dat niet goed ging aflopen. Gelukkig zit het leven toch anders in elkaar. Ik heb de rest van de wedstrijd wel niet meer gezien. Dat kon ik niet meer." 

   

  "Ik vond het ook niet correct dat de spelers nog op het veld moesten staan, een uur nadat het gebeurd was, en zeker ook niet de dag nadien. Er was beter een andere oplossing geweest. Maar dit is de keiharde wereld van het geld. Het strikte schema moest gehandhaafd."

  Ik was ervan overtuigd dat het niet goed ging aflopen met Eriksen

  Kenneth Brylle

  "Voorval met Eriksen kan ook positief werken"

  Welke invloed kan het voorval vanavond nog hebben? "Er zal straks nog een invloed zijn, maar misschien kan het ook positief werken. Omdat je nu die extra meters zal lopen en zal vechten voor Christian. Hij zou het niet anders willen."

   

  "Eén ding is kenmerkend voor Denemarken: de kracht om samen een resultaat te halen. De steek van een ander oprapen. Die collectieve kracht is ons sterke punt."

   

  De Denen missen nu wel hun beste speler. Sportief is Denemarken dus gehavend. "Dat is zacht uitgedrukt. Hij is de man van de ideeën en de creatieve oplossingen. Dat valt dus een stuk weg."

   

  "Dat wordt evenwel opgevangen door een tandje bij te zetten. Maar of dat volstaat om België te kloppen, dat is een ander verhaal. Om 18u is er een nieuwe match, de bal is rond en van alles kan gebeuren."

   

  "Ik geloof er nog volop in. Dat moet ook, als je sportman bent en op een bepaald niveau voetbalt. Winnen zit er altijd in. Als je logisch nadenkt, weet je wel dat het heel moeilijk zal worden."

   

  Waar de papa 100 procent voor Denemarken supportert, hebben zijn kinderen 2 kansen. "Ze zijn in België geboren en zijn ook Belg. Bij hen is het 50-50. Ze hebben het voordeel dat ze altijd als winnaar uit deze match komen", besluit Brylle lachend.

  Eén ding is kenmerkend voor Denemarken: de kracht om samen een resultaat te halen

  Kenneth Brylle

  Volg de match hier vanaf 18u:

  Lees ook: