Het moment van Karl: "Als u deze video uitkijkt, kan u levens redden"

  Karl Vannieuwkerke legt elke avond de dag neer met zijn keuze voor een bijzonder moment op Euro 2020. Op donderdag 17 juni is dat een moment uit de studio met sportarts Tom Teulingkx en de 12-jarige Mats. 

  Karl Vannieuwkerke: "Blijft u vooral kijken tot het einde van deze video. Als u dat doet, kan u nadien misschien wel een leven redden. De aanleiding is natuurlijk datgene wat er gebeurd is met Christian Eriksen, de Deen die een hartstilstand kreeg in de match tussen Finland. 

   

  "Eriksen speelde met het nummer 10 en dus werd er in de 10e minuut tijdens Denemarken-België even gestopt met voetballen om te applaudiseren voor Eriksen. Een zeer fijn moment."

  Geen cursus gevolgd? Dan nog kunt u een juiste hartmassage geven

  "Eriksen werd gered door het snelle en professionele werk van de hulpdiensten in het stadion. Maar ook u thuis kunt dat. Misschien heeft u al eens een cursus gevolg, maar ook zonder cursus kunt u mensen redden. Dat werd duidelijk in de studio toen sportarts Tom Teulingkx samen met de 12-jarige Mats demonstreerden hoe je een hartmassage geeft". 

  Kijk en leer: