Naomi Osaka laat Wimbledon links liggen, maar wil wel spelen in Tokio

  Naomi Osaka speelde geen enkele wedstrijd meer sinds haar exit op Roland Garros.

  Naomi Osaka zal eind juni niet deelnemen aan Wimbledon. De Japanse topspeelster en winnares van de Australian Open hoopt er wel bij te zijn op de Olympische Spelen in eigen land. Eerder liet ook Rafael Nadal verstek gaan voor het grastoernooi, net als David Goffin.

  Osaka, de nummer twee van de wereld bij de vrouwen, won begin dit jaar nog de Australian Open, maar daarna ging het bergaf met de Japanse tennisster. Zo wilde op Roland Garros eerst niet meer met de pers praten, waarna ze het toernooi ook verliet na haar wedstrijd in de tweede ronde.

   

  Hét uithangbord van de Olympische Spelen gaf toe met mentale problemen te kampen sinds de US Open van 2018. "Ik ga nu een tijdje weg van het tennisterrein", zei ze toen. "Ik heb rust nodig."

   

  Osaka speelde sinds haar exit in Parijs geen enkele wedstrijd meer en nu kiest ze er ook voor om niet aan Wimbledon deel te nemen. "Ze zal klaar zijn voor de Olympische Spelen en kijkt ernaar uit om voor haar thuisfans te spelen", laat haar entourage wel weten.