Enkelblessure na val in Halle houdt David Goffin weg van Wimbledon

  David Goffin ligt in de lappenmand.

  David Goffin (ATP-13) zal niet deelnemen aan Wimbledon (28 juni tot 11 juli). Onze 30-jarige landgenoot liep maandag op het gras van Halle een enkelblessure op en is niet fit genoeg voor de apotheose van het grasseizoen.

  Voor David Goffin wordt 2021 stilaan een annus horribilis. Onze landgenoot slaagt er maar niet in om zijn beste niveau te bereiken en op de Australian Open en op Roland Garros moest hij telkens na zijn eerste match al inpakken.

   

  Voor Wimbledon laat Goffin zijn koffers alleszins thuis. Afgelopen maandag kwam hij ten val in de eerste ronde van het voorbereidingstoernooi van Halle.

   

  Goffin liep er een enkelblessure op en is niet fit voor het Londense gras. Of er ook een streep getrokken wordt door deelname aan de Olympische Spelen, is niet duidelijk. 

  "Zijn enkel staat nog steeds gezwollen"

  "Momenteel weten we niet hoelang David buiten strijd is", vertelt manager Martin Roux. "Hij is uiteraard ontgoocheld dat hij een grandslamtoernooi mist, zeker aangezien hij het grasseizoen voor zijn blessure goed had aangevat." 

   

  Goffin sloeg maandag in Halle zijn rechtervoet om. "David heeft me gezegd dat het erger is dan een onschuldige verstuiking na onderzoeken in België", vervolgde Roux. 

   

  "Zijn enkel staat nog steeds gezwollen. David beseft dat ijs en verband niet zullen volstaan om te spelen. De ligamenten moeten op een of andere manier geraakt zijn."

   

  "Het is de bedoeling op het einde van de week nieuwe onderzoeken te ondergaan. Daarna wordt een herstelprogramma opgemaakt aangezien na Wimbledon het snel de beurt is aan de Olympische Spelen. Dat is zijn volgend doel." 

  Lees ook: