Onze analisten: "Kevin De Bruyne is een onwaarschijnlijke meerwaarde voor België"

  Vreugde bij de Rode Duivels in de tweede helft.

  Welke lessen trekken onze analisten uit Denemarken-België? Veel positiefs onthouden Eddy Snelders en Wim De Coninck niet. "Het was schudden en beven." En toch: "We winnen. Met Kevin De Bruyne, een onwaarschijnlijke meerwaarde voor het Belgische elftal."

  1. "Schudden en beven, maar we winnen"

  "Verdedigend kan het beter. We hebben afgezien en heel veel ruimtes gelaten", vindt Eddy Snelders.

   

  "Het inspelen zonder Witsel en De Bruyne was minder. Dendoncker en Tielemans hadden het heel moeilijk in het middenveld."

   

  Wim De Coninck: "In de eerste helft was het heel hard schrikken. Zonder Witsel, De Bruyne en Eden Hazard hebben we onze zwakheden gezien."

   

  "Achterin was het schutterend, voetballend was het niks. Alle duels verloren, geen grinta, schudden en beven... We zagen alleen maar slechte zaken. Het enige positieve was dat het bij de rust "maar" 1-0 stond."

   

  "Tielemans en Dendoncker haalden niet het niveau van tegen Rusland, integendeel. Daardoor moet je alleen maar hopen dat Witsel zijn niveau en dat van de ploeg nog wat opkrikt, want dat zal nodig zijn."

   

  "Wel positief: we winnen. Dat is niet simpel als je achterkomt, zeker niet op dit EK. En we maken 2 schitterende doelpunten", gaat de voormalige doelman voort.


  "Als we die kwaliteit op het veld hebben staan, zijn we offensief bijna niet af te stoppen. De vraag is alleen: waar zetten we het evenwicht in ons elftal? Dat we onze defensie ontlasten, want dat zal nodig zijn tegen echte toppers en dat we toch kunnen aanvallen?"

  Belgische fans in Kopenhagen.

  2. "De Bruyne is onwaarschijnlijke meerwaarde"

  Eddy Snelders: "Kevin De Bruyne was indrukwekkend. Hij is enkele weken buiten strijd geweest, maar je ziet meteen dat hij een onwaarschijnlijke meerwaarde voor het elftal is."

   

  Wim De Coninck: "Geen enkele speler kan momenteel het verschil maken zoals De Bruyne dat dit seizoen doet. Hij moet starten tegen Finland, tenzij Martinez vindt dat Kevin toch wat extra rust nodig heeft."

   

  Snelders: "Zo lang je toppers renderen - en dan heb ik het over Lukaku en De Bruyne, binnenkort misschien ook Witsel en Eden Hazard - zit je vrij safe en ga je vrij ver geraken."

   

  "Eden Hazard? Ik vond hem al beter dan in zijn vorige wedstrijden. Hij maakt progressie. Hij heeft nu drie matchen op een rij gespeeld, de gretigheid komt terug. Op dat vlak is hij op de goeie weg." 

  Na de rust hebben de supporters reden om op te veren.

  3. "Sterkste ploeg tegen Finland"

  Maandag wacht Finland in het 3e en ultieme groepsduel. Hoe moet de bondscoach het aanpakken met wat hij uit Denemarken-België leerde?

   

  Snelders: "Ik denk niet dat Roberto Martinez zal experimenteren. Ik zou zeggen: probeer jongens als Witsel, De Bruyne en Eden Hazard zoveel mogelijk minuten te laten maken."

   

  "Ik zou Hazard aan de wedstrijd laten beginnen. Zodat hij zijn acties kan maken en zijn ritme kan opvoeren. Op dat vlak is een match tegen de Finnen een ideale kans: je moet die winnen en die ga je ook winnen, want je zult minder onder druk staan."

   

  "Achterin is dan de vraag of Denayer weer zal spelen, of Boyata of misschien toch nog Vermaelen. Voor de rest denk ik dat hij het elftal van de tweede helft tegen Denemarken moet laten staan."

   

  De Coninck: "We moeten voor de 3 punten gaan. We moeten niet te veel rekenen. Houd het elan erin na twee overwinningen."

   

  "Ik zou voor de sterkste opstelling gaan, met De Bruyne een uurtje, maar voorlopig zonder Witsel en Eden Hazard aan de aftrap. Al zou ik die alletwee wel snel brengen in de loop van de wedstrijd."

   

  "En ik zou achterin voor Boyata gaan. Of voor Vermaelen, want die ontgoochelt nooit."

  Ik zou Hazard laten beginnen tegen Finland.

  Eddy Snelders

  Eddy Snelders vanuit het Parken Stadion in Kopenhagen:

  Lees ook: