Dokter die Eriksen reanimeerde: ""Verdorie, ik ben nog maar 29", zei hij"

  De dokter die Eriksen reanimeerde beleefde een "heel emotioneel moment", toen de Deen weer bij bewustzijn kwam.

  De Duitse UEFA-arts die de Deense sterspeler Christian Eriksen tijdens de wedstrijd tegen Finland na een hartstilstand reanimeerde, heeft vandaag in de Duitse media verklaard dat het een "heel emotioneel moment" was toen de middenvelder weer bij bewustzijn kwam.

  Dokter Jens Kleinefeld vertelt hoe de 29-jarige Eriksen enkele minuten hartmassage kreeg en nadien met behulp van een defibrillator gereanimeerd werd.

   

  "Ongeveer 30 seconden later opende hij zijn ogen en kon ik hem spreken", doet Kleinefeld zijn relaas. "Dat was een heel emotioneel moment, want bij dat soort noodgevallen zijn in het dagelijkse leven de kansen op succes veel kleiner."

   

  "Ik vroeg Eriksen vervolgens of hij weer terug bij bewustzijn was. "Ja, ik ben weer onder de mensen", antwoordde hij me. En vervolgens: "Verdorie, ik ben nog maar 29 jaar oud.""

   

  Dat waren belangrijke woorden voor de dokter: "Op dat moment wist ik dat hij geen hersenschade opgelopen had en we hem helemaal teruggehaald hadden."

   

  Eriksen kon nadien op de grasmat ook op andere vragen van de arts antwoorden en was volledig bij bewustzijn. "Ik was er toen voor 99 procent zeker van dat zijn toestand stabiel zou blijven", aldus Kleinefeld nog.

   

  Denemarken verloor afgelopen zaterdag de partij tegen Finland met 0-1 op de 1e speeldag in de groep van de Belgen. Vanavond om 18 uur kijken de Denen in Kopenhagen de Rode Duivels in de ogen.

  Op dat moment wist ik dat hij geen hersenschade opgelopen had en we hem helemaal teruggehaald hadden.

  UEFA-dokter