"Belgische goals waren kunstwerken": buitenlandse pers looft Rode Duivels

  Kevin De Bruyne krijgt veel lof in de buitenlandse pers voor zijn knalprestatie.

  Een blik over de grenzen kan altijd leerrijk zijn. Hoe keek de buitenlandse pers naar de prestatie van de Rode Duivels tegen Denemarken? Wel, vooral de impact van Kevin De Bruyne was gespreksonderwerp nummer 1.

  Engeland - BBC: "Match van het toernooi tot dusver"

  Bij de Britse publieke omroep BBC klonk niets dan lof voor de Rode Duivels. "Ik was op zoek naar de X-factor in dit toernooi en de Belgen hebben daarvoor gezorgd", vertelde analiste Karen Carney.

   

  "De grote spelers stonden op in de cruciale momenten. Ik kan ook de geweldige tactische ingreep van Roberto Martinez niet genoeg benadrukken. Dit was tot dusver de beste wedstrijd van het toernooi."

   

  Ook ex-international Jack Wilshere prees de Duivels. En dan vooral Romelu Lukaku: "Iedere potentiële EK-winnaar moet een speler zoals Lukaku hebben - hij wil steeds beter worden. Volgens mij kan Lukaku ooit nog het niveau van Ronaldo en Messi bereiken."

  © BBC

  Engeland - ITV: "Een PlayStation-goal!"

  De commentatoren bij de Engelse rechtenhouder ITV gingen door het dolle heen bij de Belgische goals. Co-commentator Ally McCoist noemde beide doelpunten "kunstwerkjes".

   

  "De intrede van Kevin De Bruyne heeft de match met één zet doen kantelen", aldus McCoist. "Hij was magnifiek - niets meer, niets minder. De controle en het inzicht dat hij toonde bij de gelijkmaker was subliem. De hele wereld dacht dat De Bruyne zou schieten, maar met een zijwaartse pass speelde hij Thorgan Hazard vrij. Het was een PlayStation-goal!"

  Nederland - De Telegraaf: "Het verschil? De Bruyne"

  "De Denen waren heer en meester, maar de Belgen wisten de schade ’te beperken’ tot 1-0 met de rust", zag de Nederlandse krant De Telegraaf. "Nadien waren de rollen omgedraaid onder aanvoering van een fenomenale Kevin De Bruyne."

   

  "Toch kregen de Denen niet wat ze verdienen, terwijl de Belgen juist meer kregen. Het verschil? De Bruyne."

  Toch kregen de Denen niet wat ze verdienen, terwijl de Belgen juist meer kregen.

  Nederland - AD: "Sterrenparade compleet"

  "De komst van De Bruyne was een vroeg noodsignaal", vond het Nederlandse AD. "Meteen was de middenvelder betrokken bij de gelijkmaker. Een prachtig uitgespeelde aanval, die volledig vloekte met het geworstel van de eerste 55 minuten."

   

  "Niet veel later kwamen ook Eden Hazard en Axel Witsel in de ploeg en daarmee hadden de Belgen hun sterrenparade voor het eerst dit toernooi compleet."

   

  "Het gepassioneerde Denemarken vocht, het enthousiaste Denemarken geloofde en het onwrikbare Denemarken wilde de wedstrijd ten koste van alles niet verliezen. Maar langzaam maar zeker raakte de brandstoftank leeg en nam de kwaliteit het over van de passie."

   

  "Dat was ook het moment waarop de beste van allemaal zijn verantwoordelijkheid nam. Met een droge knal schoot De Bruyne België naar de achtste finales."

  Italië- Gazzetta: "De Bruyne deed het licht aan"

  Gazzetta dello Sport zag de Rode Duivels een donkere eerste helft doormaken. "Maar dan kwam Kevin De Bruyne binnen en stak het licht aan", schrijft de Italiaanse sportkrant. "Met twee geweldige acties draaide De Bruyne het resultaat om."

   

  "Een opluchting voor Roberto Martinez, wiens script verstoord werd door de emotionele golf waarop de Denen voeren."

   

  "België is een goudmijn aan talent. Misschien niet erg goed samengesteld. Al is dat relatief - de eerste drie wissels van de bondscoach waren De Bruyne, Hazard en Witsel. Ze stromen over van talent. Alleen Frankrijk heeft een hoger potentieel dan de Belgen."

  Alleen Frankrijk heeft meer potentieel.

  La Gazzetta dello Sport

  Spanje - AS: "Tijd stond even stil"

  Ook in Spanje weerklonk veel lof voor het potentieel van de Rode Duivels. "Het uitzonderlijke ruwe talent van de Belgen is ontegensprekelijk. Net zoals de intelligentie van Roberto Martinez om matchen te doen kantelen. De keuze om Lukaku weg te trekken bij Kjaer zaaide twijfel bij de Denen."

   

  "De fantastische connectie tussen De Bruyne en Lukaku was opnieuw te bewonderen. De spelmaker zette de tijd stil met zijn assist voor Thorgan Hazard. Een fenomenale treffer van een zeer goede ploeg. Met een tweede stijlvolle goal trok België de zege over de streep."

  Brazilië- SporTV: "De Bruyne completer dan Messi en Ronaldo"

  De fraaie doelpunten van de Belgen bereikten zelfs Brazilië. Analist Arnaldo Ribeiro stak zijn bewondering voor het aandeel van Kevin De Bruyne daarin niet weg. "Als hij voor sommigen niet de beste speler ter wereld is, dan toch zeker wel de meest complete. De Bruyne kan verdedigen, duels winnen en beslissend zijn."

   

  "Ik ga misschien verketterd worden, maar De Bruyne is completer dan Messi en Ronaldo in het voetbal dat vandaag gespeeld wordt. Hij maakt het hele team beter."

  Ook in onze kranten staat "Koning Kevin" centraal:

  De voorpagina's van de kranten in ons land.

  lees/bekijk ook: