Hartpatiënt Christian Eriksen krijgt een defibrillator ingeplant

  Dankzij een defibrillator bestaat de kans dat Christian Eriksen nog kan voetballen.

  Na zijn hartfalen op het Europees kampioenschap krijgt de Deense voetballer Christian Eriksen (29) een defribillator ingeplant. Het toestelletje geeft zijn hart een schok als het nog een keer hapert.

  Christian Eriksen (29) stortte vorig weekend in tijdens de EK-match Denemarken - Finland (0-1). Ondertussen herstelt hij in een ziekenhuis in Kopenhagen, op een boogscheut van het stadion waar de Denen vanavond tegen de Rode Duivels voetballen.

   

  De kans dat Eriksen in de toekomst nog zal voetballen, is niet ondenkbaar. De ploegmaat van Romelu Lukaku bij Inter krijgt een defibrillator ingeplant. Dat is een toestelletje dat zijn hart een schok geeft bij een stoornis.

   

  "Een noodzakelijke ingreep na een hartaanval", duidt de Deense voetbalbond. "Christian zal ingaan op het advies van nationale en internationale specialisten."

  Topsporten met een hartkastje? Ja, dat kan

  Sporten op het hoogste niveau is zeker niet uitgesloten met een harttoestelletje in je lijf. In ons land hebben voormalig volleybalspeler Kristof Hoho en voetballer Anthony Van Loo nog een tijd gespeeld met een defibrillator. Op het EK voetbalt de Nederlander Daley Blind momenteel met een hartkastje in zijn lijf.