Barça-voorzitter: "Ik hou geen rekening met een nee van Messi"

  Speelt Lionel Messi ook volgend seizoen nog bij Barcelona?

  Blijft hij of blijft hij niet? In Barcelona wordt druk gespeculeerd over de toekomst van clubicoon Lionel Messi. Volgens voorzitter Joan Laporta zal de Argentijnse sterspeler ook volgend seizoen nog bij Barça spelen. "Messi's schoenen komen weer op het veld van Camp Nou terecht", zei hij.

  Een contractverlenging van Lionel Messi. Joan Laporta had er een speerpunt van gemaakt in de aanloop naar de voorzittersverkiezingen. Maar nu moet de Barça-voorzitter wel de daad bij het woord voegen.

  Bij de voorstelling van de documentaire "Messi, el desè art" op TV3 kon Laporta de vragen over Messi dan ook niet ontwijken. "Ik blijf rustig", zei hij. "Zijn schoenen zullen weer op het veld van Camp Nou terechtkomen."

   

  "Ik hou geen rekening met een nee van Messi. Het wordt niet gemakkelijk, maar als de omstandigheden goed zijn, dan zal hij blijven. Het is de bedoeling om de deal zo snel mogelijk te sluiten."

   

  Maar helemaal zeker van zijn stuk was Laporta nog niet. Gelukkig kan hij nu een geheim wapen inschakelen. "Het is zeker nog niet helemaal rond. Sergio Agüero zal Messi er tijdens de Copa America wel aan herinneren dat ze volgend seizoen samenspelen."

   

  Met verdedigers Emerson Royal en Eric Garcia en aanvaller Sergio Agüero bouwt Barcelona alvast aan een team om Messi tevreden te stellen. Ook Memphis Depay, de Nederlandse spits van Lyon, zou dicht bij een overstap naar Barça staan.