Vandenbempt zag 2 gezichten bij de Duivels: "Defensie toch zorgwekkend"

  Commentator Peter Vandenbempt belde in vanuit het stadion in Kopenhagen om jullie vragen over Denemarken-België te beantwoorden. Wat onthoudt hij van de match?

  "Het was een geweldige match, in een vol stadion", geniet Peter Vandenbempt nog wat na in onze Facebook Live. "Voetbal zoals in de goeie, oude tijd. Precorona dus. De neutrale waarnemer zal een geweldige avond gehad hebben, vooral met dank aan de Denen, minder dankzij de Belgen."

   

  "Het was de slechtste eerste helft van de Belgen sinds lang. De intensiteit, gretigheid en juiste instelling die de Denen hadden, ontbrak bij de Belgen. Ze werden voortdurend afgetroefd door de Denen, die als razenden tekeer gingen op het veld. Dat was het grote verschil."

   

  "Maar wat een luxe is het dat je dan Witsel, De Bruyne en Eden Hazard kunt inbrengen. Voor de tegenstander moet dat psychologisch toch ook zwaar geweest zijn."

  Terwijl de Denen als razenden tekeer gingen, ontbrak die gretigheid bij de Duivels. Dat was het verschil voor de rust.

  Peter Vandenbempt

  "Defensief een probleem tegen de échte toplanden"

  Moeten we dan een positief of negatief gevoel overhouden aan de match? "Allebei. Het was een flinke test tegen een solide ploeg en het is goed dat ze een reactie in huis hadden."

   

  "Anderzijds, je kunt overrompeld worden, maar dat dat dan 20-25 minuten duurt en de Belgen er op geen enkele manier in slagen de Denen, toch geen Europese top, onder controle te krijgen..."

   

  "Vooral defensief was het zorgwekkend. Zelfs toen de Belgen met 2-1 op voorsprong stonden, werd het nog bibberen in het slotkwartier. Als Braithwaite Lukaku was, verliezen de Duivels misschien."

   

  "Maar dat was niet enkel de fout van de verdediging, maar ook van de verdedigende middenvelders. Tielemans speelde voor de 2e keer op een rij een moeilijke match. Het middenveld werd overspoeld. Ook de wingbacks Meunier en Thorgan Hazard hadden een moeilijke avond. Dat wordt een probleem tegen de échte top. Italië speelt net als de Denen tegen 200%, maar dan wel met betere spelers."

  "De Bruyne zou een mooie Gouden Bal zijn"

  • ... Kevin De Bruyne: "Hij speelt alsof hij nooit buiten strijd is geweest. Je kunt hem tegen Finland dus gewoon aan de aftrap zetten om nog een wedstrijdje mee te pikken voor de eindfase. Zijn goal was geweldig en zijn overzicht en finesse bij de 2e goal, dat is toch grote klasse. Hij zou een mooie Gouden Bal zijn, al wordt dat lastig omdat hij de CL-finale heeft verloren. Tenzij hij op dit toernooi nog 4-5 keer doet wat hij vandaag heeft gedaan."
   
  • ... Dries Mertens: "Het was niet goed, maar zo waren er een heleboel. Op Courtois na kon je ze allemaal vervangen na de eerste helft. Dus om nu op Mertens te focussen... Maar ik vrees wel dat hij zijn plaats kwijt geraakt als De Bruyne weer basisspeler wordt."
   
  • Jason Denayer: "Ik vind hem niet beter dan Boyata, maar ook niet slechter. Ik vond het een te verdedigen keuze om Denayer te zetten. Maar als je een topfitte Vermaelen hebt, dan is dat volgens mij samen met Vertonghen en Alderweireld de defensie voor later in het toernooi."
   
  • Eden Hazard: "Hij was beter dan tegen Rusland. Hij voelt zich weer beter in zijn vel, het frivole zit weer in zijn spel. Maar op basis van deze invalbeurt kun je niet concluderen dat we straks in de topmatchen de allerbeste Hazard zullen zien, dat hij weer hetzelfde kan tonen als tegen Brazilië op het WK."

  Mis geen enkele van de Facebook Lives op de Facebook-pagina van Sporza.