Sergio Ramos in tranen bij afscheid van Real Madrid: "Ik draag jullie in mijn hart"

  Sergio Ramos was bijzonder emotioneel op de persconferentie.

  Het is een eeuwigheid in het voetbal. 16 jaar lang verdedigde Sergio Ramos de kleuren van Real Madrid. Vandaag zwaaide "De Koninklijke" de 35-jarige Spanjaard uit op een persconferentie. "Dit is een van de moeilijkste momenten uit mijn leven", vertelde Ramos in tranen. 

  Sergio Ramos werd tijdens een emotionele persconferentie geflankeerd door zijn vrouw en kinderen. Toen de Madrileense legende zijn speech gaf, welden de tranen op. 

   

  "Het moment is gekomen. Een van de moeilijkste momenten uit mijn leven. Je bent nooit klaar om afscheid te nemen van Real Madrid", vertelde de verdediger, waarna de emoties het overnamen. Het aanwezige publiek trakteerde de wenende Ramos op applaus. 

  Je bent nooit klaar om afscheid te nemen van Real Madrid.

  Sergio Ramos

  "Er wacht een nieuwe en spannende toekomst"

  "Ik wil mijn familie bedanken. Ook mijn club, de president, de coaches en de medewerkers van de club", ging Ramos daarna verder. "Ik kijk naar jullie gezichten en heb het moeilijk om niet emotioneel te worden. Bedankt ook aan de fans. Ik had graag afscheid genomen in het Santiago Bernabeu. Maar ik zal jullie altijd in mijn hart dragen."

   

  "Een schitterende periode in mijn leven zit erop. Maar er wacht een nieuwe spannende toekomst. Ik kijk ernaar uit om mijn niveau te tonen en meer trofeeën te winnen. Dit is een tot ziens, want vroeg of laat kom ik terug."

   

  Waar de toekomst van Sergio Ramos ligt, is nog niet duidelijk. Bij Real Madrid stapelde hij de prijzen alvast op. De 180-voudige international won met Real 5 titels, 4 keer de Champions League en pakte ook 2 keer de Copa del Rey. 

  Er wacht een nieuwe spannende toekomst. Ik kijk ernaar uit om mijn niveau te tonen en meer trofeeën te winnen.

  Sergio Ramos

  Voorzitter Perez: "Je bent een van de legendes"

  Ook voorzitter Florentino Perez had het moeilijk om Sergio Ramos uit te zwaaien. "Dit is emotioneel voor alle "Madridistas". Ik zal de dag van Sergio zijn presentatie als nieuwe speler nooit vergeten. Hij was pas 18 jaar oud en had een ongelooflijk verlangen om de wereld op te eten."

   

   "Ik ben echt trots op wat je hebt bereikt", gaat Perez verder. "Je bent een van de legendes van Real Madrid. Je hebt het respect en de bewondering van iedereen op het veld verdiend. De aanwezigen zullen je altijd herinneren. Bedankt voor alles wat je gedaan hebt voor deze club: dat je het truitje altijd verdedigd hebt en altijd gevochten hebt tot op het einde."

   

  "Vandaag is geen makkelijke dag omdat jij gedurende al die tijd een speciaal iemand voor mij bent geweest. Daarom wens ik dat je gelukkig bent met je dierbaren en weet dat dit altijd een thuis voor je zal zijn."