Evenepoel zucht na BK-nederlaag: "Dit is wel een dreun met het oog op Tokio"

  Evenepoel strandde op 20 tellen van ploegmaat Lampaert.

  Remco Evenepoel begon met tricolore ambities aan het BK tijdrijden, maar moest zijn meerdere erkennen in ploegmaat Yves Lampaert. Het rastalent kon achteraf zijn ontgoocheling niet onderdrukken: "Het is pijnlijk, ik had hier mijn zinnen op gezet."

  "Ik reed zo hard ik kon, maar Yves was beter"

  "Het is altijd leuk als iemand van de ploeg wint, maar ik wou zelf winnen", reageerde Evenepoel na zijn tweede plaats op het BK tijdrijden. Hij strandde op 20 seconden van Lampaert. 

   

  "Als iemand anders mocht winnen, is het Yves wel. Ik kan moeilijk zeggen waar het verschil zit. Ik reed zo hard als ik kon, maar Yves was gewoon veel beter. Ik viel al bijna in het centrum van Izegem, dat was een eerste fout. In de tweede ronde maakte ik dan nog een fout in een bocht." 


  Er was onderweg ook nog een akkefietje met een auto, die plots in de weg reed van Evenepoel. "Zoiets is altijd pech. Jammer dat dat kan gebeuren. Ik was verschoten, maar dat zal het verschil niet gemaakt hebben. Yves had in de eerste ronde al een grote voorsprong en hij heeft die enkel uitgebreid."

  "Dit is een dreun, er is nog veel werk aan de winkel"

  Wat betekent dit voor Evenepoel met het oog op de olympische tijdrit, waar hij op goud mikt? "Ik moet zeggen dat dit wel een dreun is", zuchtte hij. "Er is nog veel werk aan de winkel, zeker voor de langere inspanningen."

   

  "Het was heel warm vandaag, maar in Tokio zal ik dezelfde omstandigheden aantreffen. De luchtvochtigheid zal er ook nog erger zijn. Er is nog veel werk, maar ik ga het nu even laten bezinken."

   

  Dat het voor Evenepoel allemaal nog niet van een leien dakje loopt, is gezien zijn lange revalidatie niet ongewoon. Legt hij zichzelf te veel druk op? "Ik verwacht minder van mezelf dan de buitenwereld van mij verwacht."

   

  "Als je naar een kampioenschap gaat wil je winnen. Als dat niet lukt, is dat altijd pijnlijk. Zeker als je je zinnen erop hebt gezet. Maar het is niet het einde van de wereld. De zon schijnt, straks ga ik een goed "crèmeke" eten en zondag is het al opnieuw koers", relativeerde hij.

  De zon schijnt, straks ga ik een goed "crèmeke" eten en zondag is het al opnieuw koers.

  Lees ook: