Arnar Vidarsson doet de Franse tactiek uit de doeken: "Nóg beter dan 5 jaar geleden"

  De lijn door het midden van het veld, met 5 spelers aan elke kant.

  De Fransen pakten tegen Duitsland uit met een tactische masterclass. De wereldkampioen voetbal kwam eigenlijk geen moment in de problemen in de topper van speeldag 1. Arnar Vidarsson was onder de indruk in Villa Sporza. 

  "Fransen doen altijd wat ze moeten doen"

  Frankrijk heeft een wereldploeg, vooral aanvallend, maar toch maakten "Les Bleus" vooral verdedigend het verschil tegen Duitsland. Een goede start van het toernooi dus voor de wereldkampioen.

   

  "Wie Frankrijk klopt, wordt Europees kampioen?", vroeg Karl Vannieuwkerke zich af in Villa Sporza. "Dat denk ik wel", zei Frank Boeckx. "Maar er kan zoveel gebeuren op een groot toernooi. Je kan Frankrijk wel kloppen en dan verliezen van een zwakker land op papier."

   

  "Volgens mij zijn ze nog sterker dan op het WK", vult Mo Messoudi aan. "Vooral defensief en met Benzema erbij zijn ze nog sterker aanvallend."

   

  Arnar Vidarsson beaamt en legt uit. "Hun tactische discipline is van wereldniveau. Die mannen doen altijd wat ze moeten doen vanuit de organisatie. Daar zijn ze nóg sterker in geworden dan vijf jaar geleden (toen Frankrijk de finale van het EK haalde en tegen IJsland speelde, red)."

   

  "Als we het veld in twee delen, dan merk je dat er vijf spelers aan de rechterkant staan en vijf aan de linkerkant. Met die vijf gaan ze diagonaal vooruit op één kant om vervolgens de lopende spelers te bedienen die van de andere kant komen. Geweldig gedaan."

   

  "De drie middenvelders beschermen ook goed hun verdedigers waardoor de drie aanvallers hun spel kunnen spelen in balbezit. Het veld wordt altijd in twee verdeeld en dan worden de lopende mensen gezocht aan de andere kant. Deze ploeg is ongelooflijk goed gebalanceerd."

  De tactische discipline van de Fransen is van wereldniveau. Die mannen doen altijd wat ze moeten doen vanuit de organisatie.

  Arnar Vidarsson

  Het fragment in Villa Sporza:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lees ook: