Tom Dumoulin is helemaal terug en kroont zich tot Nederlands kampioen tijdrijden

  Tom Dumoulin is terug van weggeweest, in Emmen kroonde hij zich voor een 4e keer tot Nederlands kampioen tijdrijden.

  Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) is de nieuwe Nederlandse kampioen tijdrijden. Hij volgt op de erelijst zijn ploeggenoot Jos van Emden op. Het is voor Dumoulin zijn eerste overwinning na zijn tijdelijke carrièreonderbreking. 

  In en rond Emmen stond het NK tijdrijden op het programma. Dumoulin ging er als favoriet van start en maakte die status waar. Hij bleef Sebastian Langeveld (EF Education-Nippo) voor met een halve minuut. Koen Bouwman, ploegmaat van Dumoulin, mocht mee op het podium. 

   

  Dumoulin keerde na een korte onderbreking van 4 maanden terug als profwielrenner in de Ronde van Zwitserland. Daar liet hij al met een 5e plaats in de laatste tijdrit zien niet te hebben stilgezeten in de afgelopen maanden. 

   

  Het is na 2014, 2016 en 2017 de 4e nationale tijdrittitel voor de Nederlander. Vorig jaar werd de wedstrijd omwille van het coronavirus niet verreden, in 2019 was Jos van Emden nog de sterkste. 

  2e titel voor Anna van der Breggen

  Bij de vrouwen ging de overwinning naar Anna van der Breggen. De Nederlandse wereldkampioene tijdrijden versloeg Ellen van Dijk (13") en Lucinda Brand (32"). Annemiek van Vleuten moest vrede nemen met de 4e plek.

   

  Het is de 2e Nederlandse titel in het tijdrijden voor Van der Breggen, ze won eerder al eens in 2015.