Sonck is scherp voor Frankrijk:" Ze vegen er hun botten aan"

  0 / 0

  In onze dagelijkse Facebook Live vanuit Villa Sporza schoot Wesley Sonck gisteren met scherp naar Frankrijk. “Ze hebben me verrast in de slechte zin van het woord. Het was verschrikkelijk om naar hen te kijken.” Hij gaf ook mee welke landen hem positief hadden verrast.

  Wesley Sonck kreeg de vraag welke landen hem hadden verrast, positief en negatief? Frankrijk, dat Duitsland met 1-0 versloeg, viel meteen als antwoord: "Het is verschrikkelijk om naar te kijken, maar dat weten we."

   

  "Ik ben enorm ontgoocheld in Les Bleus, weeral. Ze vegen er - mooi gezegd - hun botten aan. Ze gooien de boel gewoon toe."

   

  "En dan zie je Pogba op een manier spelen, zoals hij bij Manchester United nog nooit heeft gespeeld. Kanté speelt z'n match, Benzema was zeer matig. Ik vind het teleurstellend."

   

  "Anderzijds ben ik ook weer niet ontgoocheld, want die mannen hebben zoveel kwaliteiten. Die kunnen dat ook gewoon zo doen."

  Frankrijk is opgeklopt door de media. Het is gewoon een zeer stabiele ploeg, die niets doorlaat en soms prikt. That's it!

  “Kanté was een lichtpuntje en als je dan toch op de tegenaanval speelt, heb je met Mbappé wel een ideaal wapen, natuurlijk."

   

  "Het probleem met Frankrijk is dat het helemaal opgeklopt is door de media, die maar blijven strooien met lyrische woorden. Frankrijk is gewoon een zeer stabiele ploeg. Ze laten niets door en prikken zelf af en toe. En "that’s it"!”

  Wesley Sonck heeft het niet zo met de speelstijl van Frankrijk.

  Ook Spanje stelde teleur

  “Ook in Spanje was ik enorm ontgoocheld. Zoveel "tikitaka"-balbezit,
  maar nul efficiëntie. Dan vraag je je af waarom Sergio Ramos de selectie niet gehaald heeft. Hij is misschien een verdediger, maar kan in tegenstelling tot de rest wél scoren.”

  Spanje mist Ramos. En Wales, Italië en Nederland lieten een positieve indruk na. 

  “Door Wales ben ik enorm verrast. Zij brachten positief voetbal. Ook Italië heeft mijn ogen opengetrokken. En tot slot heb ik met plezier naar Nederland gekeken, ook al hebben ze intrinsiek niet zoveel kwaliteit als hun voorgaande generaties.”

  Herbekijk de babbel met Sonck