Ga naar de inhoud

Ackermann ontgoocheld na niet-selectie voor de Tour: "Enorm teleurgesteld"

Pascal Ackermann zal de Tour niet rijden.

Gisteren werd de Tour-selectie van BORA Hansgrohe bekendgemaakt en daarin was geen plaats voor Pascal Ackermann. De Duitse sprinter is dan ook ontgoocheld over zijn niet-selectie. "Ik ben meer dan teleurgesteld", klinkt het. 

Teammanager Ralph Denk zei eerder dat zijn team misschien met Pascal Ackermann én Peter Sagan naar de Tour zouden trekken. "Uiteindelijk waren we van mening dat Pascal niet het gewenste niveau haalt om een succesvolle eerste Tour te rijden. Daarom heeft hij de selectie niet gehaald", vertelde Denk.

 

Ackermann zelf beweert dan weer dat hij wel in vorm is. "Als ik wist dat ik niet in vorm was, dan zou ik het begrijpen. Maar iedereen weet, dat kan je aan de gegevens zien, dat het niet aan de vorm ligt. Hij (Ralph Denk, red.) weet dat en het team weet dat ook", vertelt Ackermann op een Duitse wielersite.

Iedereen weet, dat kan je aan de gegevens zien, dat het niet aan de vorm ligt.

Pascal Ackermann

"Ralph Denk hield zijn woord niet"

Ackermann kreeg het nieuws te horen van zijn teammanager. "Ik stond op het punt om op training met de motor te vertrekken. Om de laatste hand te leggen aan mijn Tour-voorbereiding. Dan belde Ralph me."

 

"Ralph was altijd een man die zijn woord hield, maar dit keer deed hij dat absoluut niet."

 

"Ik heb inderdaad nog geen rit gewonnen dit seizoen, maar dat is geen reden voor mij om niet mee te gaan. Er werd me gezegd dat ik de Tour zou rijden."


"Dat was altijd het geval, ik moest me daar geen zorgen over maken. Zonder die belofte had ik mijn contract niet getekend. Daarom ben ik enorm teleurgesteld."