Indrukwekkende Kevin Durant schiet Brooklyn opnieuw op voorsprong

  Kevin Durant, op dit moment misschien wel de beste basketballer ter wereld.

  De Brooklyn Nets hebben het commando tegen de Milwaukee Bucks in de tweede ronde van de NBA play-offs opnieuw overgenomen. Sterspeler Kevin Durant nam zijn team op sleeptouw met 49 punten in de 114-108-zege.

  Door de blessure van Kyrie Irving, die wellicht niet meer in actie komt tegen Milwaukee, rekende Brooklyn voor de vijfde wedstrijd in de tweede ronde meer dan ooit op Kevin Durant. 

   

  James Harden, die de voorbije drie wedstrijden miste door een blessure, was er verrassend wel opnieuw bij in NY. Hij speelde uiteindelijk maar liefst 46 minuten, maar bleef in de schaduw van Durant, net als alle andere spelers in de zaal. Vooral na de rust was er niets te doen aan de sluipschutter van de Nets.

   

  Met 49 punten, 17 rebounds en 10 assists speelde Durant uiteindelijk een statline bij mekaar om u tegen te zeggen. Hij stond bovendien 48 minuten op het parket. Steve Nash, de coach van Brooklyn, noemde het meer dan terecht "een historische prestatie, ongezien!".

   

  Durant schoot maar liefst 16 van zijn 23 pogingen binnen en is de eerste speler in de geschiedenis van de NBA play-offs met minstens 45 punten, 15 rebounds en 10 assists in één wedstrijd. Op Twitter regende het dan ook "felicitaties".

   

  Lange tijd zag het er nochtans niet goed uit voor Brooklyn. Na 12 minuten spelen stond het 29-15 in het voordeel van Milwaukee, halfweg was de kloof zelfs nog ietsje groter: 59-43. Maar na de rust viel alles op zijn plaats in New York, met een geweldige Kevin Durant als exponent. In de tussenstand leidt Brooklyn nu met 3-2.

  Antetokounmpo: "Durant is de beste speler ter wereld"

  Giannis Antetokounmpo, de sterkhouder van Milwaukee, stak zijn respect voor Durant niet onder stoelen of banken na de wedstrijd. "Hij is op dit moment de beste speler ter wereld."

   

  "We zullen hem moeten verslaan om naar de volgende ronde te gaan. Als team gaan we hem moeten verdedigen en we moeten het lastig voor hem maken om te scoren. Vanavond lukte dat niet, maar hopelijk mist hij wat meer de volgende wedstrijd."

  Veel lof op Twitter voor Kevin Durant:

  NBA play-offs

  Finale Phoenix-Milwaukee 2-4
  Phoenix Milwaukee 118-105
  Phoenix Milwaukee 118-108
  Milwaukee Phoenix 120-100
  Milwaukee Phoenix 109-103
   Phoenix Milwaukee  119-123
  Milwaukee Phoenix 105-98
  Conference Finals
  Oosten
  Atlanta Milwaukee 2-4
  Westen
  LA Clippers Phoenix 2-4
  Tweede ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 3-4
  Brooklyn Nets Milwaukee Bucks 3-4
  Westen
  Utah Jazz LA Clippers 2-4
  Phoenix Suns Denver Nuggets 4-0
  Eerste ronde
  Oosten
  Philadelphia 76ers Washington Wizards 4-1
  New York Knicks Atlanta Hawks 1-4
  Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
  Brooklyn Nets Boston Celtics 4-1
  Westen
  Utah Jazz Memphis Grizzlies 4-1
  LA Clippers Dallas Mavericks 4-3
  Denver Nuggets Portland Trail Blazers 4-2
  Phoenix Suns LA Lakers 4-2
  NBA