Makelaar Castagne: "Als blessure 3 centimeter hoger was, kon carrière voorbij zijn"

  Castagne kwam zaterdag zwaar in botsing met Koezjajev.

  Ontsnapt aan veel erger. Timothy Castagne liep tegen Rusland een zware breuk aan zijn oogkas op. Gisteren onderging de verdediger een operatie van 6 uur om de schade te herstellen. "Als de blessure 3 centimeter hoger was, kon zijn carrière voorbije geweest zijn", vertelt zijn makelaar Zénon Mélon.

  Makelaar en schoonvader: Zénon Mélon heeft een bijzondere dubbele band met Timothy Castagne. Logisch dus dat hij afgelopen zaterdag angstig toekeek hoe zijn schoonzoon (en cliënt) met een zwaar hoofdletsel het veld af strompelde.

   

  De balans was zwaar: 6 verschillende breukjes rond zijn oog. Meer bepaald aan de arcadeboog, de rand van het bot van de oogkas.

   

  Gisteren onderging Castagne een operatie van ruim 6 uur om de schade te herstellen. "Gezien de omstandigheden gaat het goed met hem", vertelt Mélon. "De operatie is zeer goed gelukt."

  De chirurg zette Timothy bewust als laatste op zijn agenda, omdat hij wist dat het lang kon duren.

  Makelaar Timothy Castagne

  Een routineklus was het allerminst. "De chirurg zette Timothy zelfs bewust als laatste op zijn agenda, omdat hij wist dat het lang kon duren", aldus Mélon. "Normaal zou het het 2 tot 4 uur duren, maar uiteindelijk werd het meer dan 6 uur."


  "Alle losse stukjes bot rond het oog moesten opnieuw goed gezet worden. Er zijn ook 6 metalen plaatjes rond de oogkas gezet. Timothy moet het nu 15 dagen rustig aan doen. En nadien nog 4 weken alle contact vermijden."

   

  Een zware klap voor de Rode Duivel, die zo het volledige EK mist. Al had de balans nog véél erger kunnen zijn. "Als de blessure 3 centimeter hoger was geweest, kon de carrière van Timothy voorbij zijn. Dan was er een groot risco op neurologische schade."

   

  "Het was dan ook een enorm zware klap. Beide spelers botsten op volle snelheid tegen elkaar. Een botsing met de wagen is ook totaal verschillend aan 50 of 120 per uur."

   

  Bij de Duivels zijn ze hun onfortuinlijke ploegmaat overigens nog niet vergeten. Bondscoach Roberto Martinez verklaarde dat "we lang genoeg in het toernooi moeten blijven, zodat Timothy zeker op bezoek kan komen." 

   

  Mélon lacht: "Het zou Timothy én de ploeg ongetwijfeld veel deugd doen. Nu is het hopen dat België minstens de halve finale haalt."

  Bekijk hieronder de botsing van Castagne:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.