Ga naar de inhoud

LA Clippers zien sterspeler Kawhi Leonard uitvallen met mogelijke kruisbandblessure

 wo 16 juni 2021 20:00

Kawhi Leonard, sterspeler bij de Los Angeles Clippers, zal niet kunnen spelen in de 5e play-offmatch tegen de Utah Jazz. Leonard blesseerde woensdag zijn rechterknie en heeft mogelijk zijn kruisbanden gescheurd. Ook Chris Paul, sterkhouder bij de Phoenix Suns, is uit. Hij moet in quarantaine na een coronageval.

Kawhi Leonard moet vrezen voor gescheurde kruisband

Leonard viel maandag uit in wedstrijd 4 tegen de Utah Jazz in de NBA-play-offs. Vandaag kwam zijn club LA Clippers met een update. De small-forward heeft mogelijk zijn kruisbanden gescheurd. Als dat het geval blijkt, is het sowieso einde seizoen voor "The Klaw". Hij zal alvast niet kunnen spelen in match 5.

 

De afwezigheid van Leonard is een stevige klap voor de Clippers. Maandag liet Leonard nog 31 punten optekenen, waarmee hij zijn team naar de zege en een 2-2-tussenstand loodste, nadat ze de eerste twee matchen hadden verloren. Leonard zit aan een gemiddelde van 30,4 punten in deze play-offs.

Chris Paul hangt vast aan coronaprotocol

Chris Paul, sterkhouder bij de Phoenix Suns, zal wellicht een deel van de finale in het Westen moeten missen. De spelmaker moet het covidprotocol volgen, wat erop wijst dat hij besmet is of een risicocontact heeft gehad.

 

De ervaren Paul is in de play-offs al erg belangrijk gebleken voor de Suns. In de 4-0-"sweep" tegen de Denver Nuggets was Paul goed voor gemiddeld 25,5 punten per wedstrijd.

 

Tegen wie de Suns het opnemen in de finale in het Westen is nog niet bekend. De Utah Jazz bikkelt om dat ticket met de LA Clippers, die het dus zonder Kawhi Leonard moeten doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NBA play-offs

Finale Phoenix-Milwaukee 2-4
Phoenix Milwaukee 118-105
Phoenix Milwaukee 118-108
Milwaukee Phoenix 120-100
Milwaukee Phoenix 109-103
 Phoenix Milwaukee  119-123
Milwaukee Phoenix 105-98
Conference Finals
Oosten
Atlanta Milwaukee 2-4
Westen
LA Clippers Phoenix 2-4
Tweede ronde
Oosten
Philadelphia 76ers Atlanta Hawks 3-4
Brooklyn Nets Milwaukee Bucks 3-4
Westen
Utah Jazz LA Clippers 2-4
Phoenix Suns Denver Nuggets 4-0
Eerste ronde
Oosten
Philadelphia 76ers Washington Wizards 4-1
New York Knicks Atlanta Hawks 1-4
Milwaukee Bucks Miami Heat 4-0
Brooklyn Nets Boston Celtics 4-1
Westen
Utah Jazz Memphis Grizzlies 4-1
LA Clippers Dallas Mavericks 4-3
Denver Nuggets Portland Trail Blazers 4-2
Phoenix Suns LA Lakers 4-2