Gevaert na wervelende sprint Mbappé: "Zie hem graag eens in olympische finale"

  Met een rush met een topsnelheid van 37 km/u schudde Kylian Mbappé de snelste sprint op dit EK uit zijn benen. Hij bezorgde er niet alleen Mats Hummels een verkoudheid mee, maar wekte ook heel wat bewondering en verbazing bij de voetbalfans. Toch zijn er ook kanttekeningen.

  De Italiaanse flankspeler Leonardo Spinazzola had tot nu toe de snelste sprint op dit EK op de mat gelegd, maar met een topsnelheid van 37 km/u ging Kylian Mbappé daar tegen Duitsland vlotjes over.

   

  Het contrast tussen de Franse bolide Mbappé en de Duitse oldtimer Mats Hummels, die als opdracht had hem te bewaken, zette die snelheid nog wat extra in de verf. "Hij lag 10 meter achter bij de start van zijn sprint en eindigt 3 meter voor hem", stelt Gert Verheyen vast. "En Hummels is écht niet traag."

   

  Verheyen wist ook dat Mbappé nog meer onder zijn motorkap heeft dan deze 37 km/u. "Zijn record dateert van 2019, toen hij in de match tegen Monaco 38,5 km/u haalde."

   

  (het artikel gaat voort onder de video)

  De indrukwekkende sprint van Mbappé

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Gevaert: "Laat hem eens een jaar als sprinter trainen"

  Het zijn snelheden die doen duizelen en die ook doen vermoeden dat Mbappé ook als sprinter goed uit de verf zou komen. Maar hordeloopster Eline Berings laat op Twitter weten dat een vergelijking met Usain Bolt onzinnig is. "Met die snelheid zou hij (net) de snelste vrouwen kunnen volgen", stelt ze.

   

  Kim Gevaert, nog altijd de snelste Belgische sprintster ooit, vindt ook dat de vergelijking met Bolt - die een topsnelheid van boven de 44 km/u haalt - geen hout snijdt. Maar ze is wel onder de indruk. "Om dit te doen op een voetbalveld, met voetbalschoenen... In het huidige voetbal zal hij er met kop en schouders bovenuit steken."

   

  "Ik zou het wel eens willen zien dat hij een jaar als sprinter traint om te zien wat hij daar dan uit kan halen. Het zou interessant zijn om hem bijvoorbeeld in een olympische finale te zien lopen."

  Lees ook: