Ga naar de inhoud

Emotionele Andy Murray en Venus Williams krijgen wildcard voor Wimbledon

Venus Williams en Andy Murray hebben een wildcard op zak.

De Brit Andy Murray (34 jaar) en de Amerikaanse Venus Williams (40 jaar) hebben een wildcard gekregen voor Wimbledon. Gisteren was Murray nog tot tranen toe bewogen na zijn eerste graswedstrijd in 3 jaar. 

Murray (ATP-124), in 2013 en 2016 winnaar in Londen, speelde gisteren op het toernooi van Queen's zijn eerste wedstrijd in meer dan drie maanden en zijn eerste wedstrijd op gras sinds juni 2018. Hij haalde het met 6-3 en 6-2 van de Fransman Benoît Paire. 

 

De 34-jarige voormalige nummer 1 van de wereld speelde dit seizoen nauwelijks door een heupprobleem. Hij moest ook passen voor de Australian Open door een besmetting met het coronavirus.  

 

Na zijn wedstrijd gisteren kreeg Murray het moeilijk tijdens het flashinterview. "Terug competitie spelen, is de reden waarom je hard werkt", vertelde Murray met een krop in de keel. De fans trakteerden hem dan ook op luide aanmoedigingen. 

 

"De laatste jaren heb ik niet zo vaak gespeeld als ik zou willen. Het is gewoon goed dat ik hier ben en terug kan spelen. "

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 40-jarige Venus Williams (WTA-103) won Wimbledon vijf keer (2000, 2001, 2005, 2007 en 2008). Ze was in Londen ook vier keer verliezend finaliste. Tijdens haar laatste deelname in 2019 sneuvelde ze meteen tegen haar landgenote Cori Gauff.   


Wimbledon vindt dit seizoen plaats tussen 28 juni en 11 juli. Vorig jaar viel het toernooi weg als gevolg van de coronapandemie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.