Zeven maanden na horrorcrash blust Grosjean zelf zijn brandend voertuig

  Romain Grosjean ging meteen op zoek naar een brandblusser om de brand te blussen.

  Van IndyCar-rijder naar brandweerman in enkele seconden. Op het circuit van Detroit heeft Romain Grosjean een brand aan zijn voertuig moeten blussen. Voor de 35-jarige Fransman was het amper zeven maanden geleden dat hij uit een vuurbal ontsnapte na zijn horrorcrash in de Formule 1.

  Sinds dit jaar rijdt Grosjean in de IndyCar, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. Tijdens een race in Detroit kreeg de Fransman te kampen met een probleem aan de linkervoorrem. 

   

  Niet veel later vatte de rem vuur en moest Grosjean zijn racewagen verlaten. In plaats van weg te lopen van het brandend voertuig, ging de Fransman haastig op zoek naar een brandblusser. 

   

  Met een brandblusser in de aanslag probeerde een moedige Grosjean zijn wagen te redden. Net op dat moment kwamen ook de hulpverleners aan die de IndyCar-rijder vriendelijk verzochten om wat meer afstand te nemen.

   

  Eind vorig jaar overleefde Romain Grosjean nog een horrorcrash in de Grote Prijs Formule 1 in Bahrein. De Fransman kon er op miraculeuze wijze ontsnappen uit een vuurbal. 

  Brandweerman Grosjean: