Leandro Trossard: "Ik kan ook een impact hebben als invaller"

  Trossard speelt zijn eerste grote toernooi met België.

  In Tubeke kropen vandaag Leandro Trossard en Nacer Chadli achter de microfoon voor het dagelijkse persmoment. Trossard is bezig aan zijn eerste grote toernooi met de Rode Duivels,  "maar ik heb me niet vastgepind op een aantal speelminuten dat ik wil maken".

  "Ik kan matchen openbreken met een splijtende pass of goal"

  "Het is leuk dat ik hier kan zijn en fijn dat ik kan proeven van zo’n groot toernooi", opent Trossard. "Dat we meteen wonnen is natuurlijk goed om te beginnen. Iedereen binnen de ploeg is goed gehumeurd."


  "De trainingen zijn hier intensief en van een hoog niveau. Dat maakt me beter als speler. Of ik verwacht veel te spelen? Ik hoop altijd op minuten, maar ik heb me niet vastgepind op iets. Ik zal klaar zijn als de coach me wil gebruiken."


  De concurrentie onder de aanvallers, met onder meer Hazard, Mertens, Doku en Carrasco is niet min. "Al denk ik dat ik ook wel een impact kan hebben als invaller. Ik weet dat ik wedstrijden kan openbreken met een splijtende pass of een doelpunt."

  Blessure voor Kroatië, "maar nu geen last meer"

  In de oefenpot tegen Kroatië zou Trossard normaal gezien spelen, maar hij viel uit met een blessure tijdens de opwarming. "Ik voelde me wat oncomfortabel aan de quadriceps", legt hij uit. 

   

  "Ik wou geen risico nemen, dus heb ik gezegd dat ik beter niet zou spelen om helemaal fit aan het EK te kunnen beginnen. Drie dagen na Kroatië heb ik weer aangepikt op training en had ik geen last meer."

  "Ik moet de coach bewijzen klaar te zijn"

  Trossard verliet in 2019 Racing Genk voor het Engelse Brighton & Hove Albion. "Sindsdien heb ik veel progressie gemaakt", zegt hij. "Op clubniveau maar ook bij de nationale ploeg."


  "De laatste keer dat ik van de bondscoach mijn kans kreeg heb ik die ook gegrepen. Nu moet ik dat niveau blijven tonen. Ik weet hoe de coach me ziet, ik moet hem bewijzen klaar te zijn."

  Leandro Trossard over...

  Ex-ploegmaat en Deen Joakim Maehle: "Ik heb Joakim nog niet gesproken, dat zal donderdag wel gebeuren. Het is niet gemakkelijk voor hen, na wat er gebeurd is met Eriksen. Ze zullen wel overspoeld zijn met berichtjes , ik probeer daarin niet te veel te storen."

   

  Zijn goal tegen Manchester City: "Of het mijn mooiste ooit was? Niet per se, maar wel tegen de beste tegenstander. Dat gaf toch een extra gevoel van euforie. Bovendien was het leuk dat we die wedstrijd dan ook nog eens wonnen."


  Romelu Lukaku: "Hij is een topspeler, zowel naast het veld als op het veld. Zijn werkethiek is enorm, weinigen doen er meer voor dan hij. Als je goals kan maken zoals hij dit jaar deed, dan ben je gewoon een topspits. Hij gaat ons nog veel bijbrengen."

   

  Het reiscomfort: "We krijgen attributen, zoals steunkousen, maar voor de rest komt het aan op ieders verantwoordelijkheid. Ik probeer een goede nachtrust te hebben en goed gehydrateerd te blijven. Het vliegtuig is natuurlijk ook heel comfortabel, dat is belangrijk en daar heeft men alles aan gedaan."

  Bekijk de persconferentie met Leandro Trossard:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De vragen van de Sporza-surfers aan Trossard:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.