Ga naar de inhoud

De Witte wijzigt strategie: "We vatten seizoen aan zonder ambitie kenbaar te maken"

Ivan De Witte wil met positieve gedachten aan het nieuwe seizoen beginnen.

Op een persconferentie in de Ghelamco Arena heeft voorzitter Ivan De Witte zijn licht laten schijnen over het nieuwe seizoen van AA Gent. De Witte wil met positieve gedachten beginnen, maar pint zich niet vast op een bepaalde rangschikking.

Vorig seizoen waagde de voorzitter van AA Gent zich wel nog aan een grootse uitspraak. Toen stelde Ivan De Witte dat hij beter wou doen dan het jaar 2019-2020 waarin Gent tweede werd achter landskampioen Club Brugge.

 

Het seizoen draaide evenwel lichtjes anders uit. Trainers Jess Thorup en Wim De Decker werden na tegenvallende resultaten op straat gezet en ook de Europese campagne van AA Gent was er een om snel te vergeten.

Ivan De Witte beseft dat het een moeilijk seizoen is geweest voor AA Gent. "Spijtig genoeg hebben we allerlei toestanden meegemaakt. De coronacrisis, een pak geblesseerde spelers en enkele zeer spijtige beslissingen die genomen moesten worden."

Hein Vanhaezebrouck kon het seizoen van Gent nog redden met een ticket voor de tweede ronde van de Conference League. "Ik moet hem daarvoor bedanken", zegt de voorzitter van AA Gent.

"De club een elan geven dat er mag zijn"

Op de persconferentie bleef De Witte deze keer voorzichtig. "Ik wil dit nieuwe seizoen aanvatten zonder dat we enige vorm van ambitie kenbaar maken."

 

"We gaan wel een goed seizoen spelen. Waar we de club een elan gaan geven dat er mag zijn. Ik hoef daar geen positie op te plakken."

Volgens De Witte is er in het tussenseizoen veel gewerkt geweest. "We zullen dit jaar een nieuw AA Gent zien. Innovatie en verfrissing zijn aan de orde. Hein is een coach die nooit stilzit, hij wil alsmaar verbeteren en is een motor die voortdurend draait."

We willen opnieuw een positieve flow krijgen op AA Gent

Ivan De Witte

"Wij hebben een compleet nieuwe structuur op poten gezet die vruchten moet afwerpen.  We willen opnieuw een positieve flow krijgen op AA Gent en gaan met positieve gedachten aan het nieuwe seizoen beginnen."