Einde van Super League-soap? UEFA stuurt CL-uitnodigingen op naar Juve, Real en Barça

  Ook volgend seizoen zullen Real Madrid, Juventus en Barcelona actief zijn in de Champions League.

  De 3 clubs die blijven vasthouden aan de controversiële Super League-plannen zullen ook volgend seizoen mogen aantreden in de Champions League. De UEFA besloot de uitnodigingen voor volgend seizoen naar de Europese topclubs op te sturen.

  Vorige week al zette de UEFA de disciplinaire procedure tegen de betrokken clubs stop. De uitnodigingen om volgend seizoen deel te nemen aan de Champions League werden dan ook opgestuurd naar Real, Barcelona en Juventus.

   

  Ondanks het uiteenvallen van de Super League, de 9 andere oorspronkelijke deelnemers stapten eruit, hielden de 3 clubs toch vast aan de plannen. Zo verklaarde Juventus-voorzitter Andrea Agnelli nog dat dit enige manier is om de voetbalindustrie te redden.

   

  De UEFA dreigde er al snel mee om de Super League-clubs uit te sluiten van alle nationale en internationale competities (dus ook van EK's en WK's voetbal). Daar lijkt nu toch niets van in huis te komen.