Frank Boeckx in FB Live: "Ronaldo leeft om records te breken"

  Frank Boeckx was een van de analisten bij Hongarije-Portugal. Na die wedstrijd passeerde hij in onze Facebook Live. Zijn lovende woorden over Cristiano Ronaldo, het fenomeen van Portugal, waren allesbehalve op. 

  Het palmares van Ronaldo, je wordt er stil van. "Je moet het hem maar nageven, all-time topscorer van alle EK’s samen. Nog een record gesneuveld. Daar leeft hij voor."

   

  "Dat is wat hem drijft en wat hem al zo ver in z’n carrière heeft gebracht. Hij is nu al op zoek naar het volgende nieuw record dat hij op zijn naam kan zetten. En dát is wat hem scherp houdt."

   

  Boeckx relativeerde de vieringsrituelen van Ronaldo. "Z'n viering kennen we ondertussen al en moet je er maar bijnemen. Dat kan hij zich toch wel permitteren." 

   

  "Zeker als je z'n tweede doelpunt bekijkt, dat was een knap staaltje voetbal van de Portugezen. Door het lage blok heen snijden met 2 één-tweetjes was de oplossing waar ze al de hele wedstrijd naar op zoek waren."

  Records houden Ronaldo scherp.

  Frank Boeckx

  Ronaldo was goed voor twee doelpunten tegen Hongarije.

  Portugal was lang zoekende

  Boeckx had wel genoten van de match, maar zwaar onder de indruk was hij niet. "Door die 3 doelpunten kan je Hongarije - Portugal wel een aardige wedstrijd noemen. Het zag er nochtans lang naar uit dat Portugal niet de oplossing kon vinden."

   

  "De trainer, Fernando Santos, heeft ook te lang gewacht met wisselen. Met Danilo en William Carvalho heb je twee dezelfde profielen. Met Renato Sanches breng je creativiteit én een mogelijke oplossing voor het probleem, dat moest veel sneller."

  Portugal is geen favoriet. België, Frankrijk en Italië zijn beter.

  Frank Boeckx

  "Favoriet zou ik Portugal niet durven te noemen. 'Schaduwtitelkandidaat' wel. De Belgen zijn intrinsiek beter dan dit Portugal. De Fransen in principe ook. En op de openingsspeeldag toonde Italië zich ook veel sterker."

  Herbekijk hier het gesprek met Frank Boeckx