De Ketelaere, Raskin, Verschaeren en Doku op nominatielijst Golden Boy-award

  Yari Verschaeren staat net als De Ketelaere, Raskin en Doku op de nominatielijst van de Golden Boy-award.

  De Italiaanse sportkrant TuttoSport heeft de lijst van de 100 genomineerden voor de Golden Boy-award vrijgegeven. Landgenoten Yari Verschaeren, Nicolas Raskin, Charles De Ketelaere en Jeremy Doku staan op de longlist. 

  Bij TuttoSport zoeken ze naar jaarlijkse gewoonte naar de beste speler jonger dan 21 jaar. De Belgische vertegenwoordiging komt van Yari Verschaeren (Anderlecht), Nicolas Raskin (Standard), Charles De Ketelaere (Club Brugge) en Jeremy Doku (Stade Rennes).

   

  De topfavorieten om de award op zak te steken zijn Jude Bellingham (Dortmund), Pedri (Barcelona) en ploegmaat van Doku Eduardo Camavinga. Ook Odilon Kossounou en Youssouph Badji (Club Brugge) werden overigens geselecteerd.

   

  Vorig jaar ging de overwinning nog naar Dortmund-spits Erling Haaland. Intussen groeide de Noor uit tot een van de beste aanvallers ter wereld. Ook onder meer Kylian Mbappé en Lionel Messi staan op de erelijst.

  De volledige lijst