AG2R-Citroën heeft de smaak te pakken en mag (weer) kaas- en wijnavond organiseren

  Dorian Godon (archieffoto).

  Parijs-Camembert (1.1) is in het mandje van Dorian Godon beland. Voor het tweede jaar op een rij bovendien. De 25-jarige Fransman was de snelste in een sprint-à-deux. 

  Dat Parijs-Camembert Dorian Godon ligt, is een understatement. De Fransman was vorig jaar sneller dan Maurits Lammertink in een sprintje met z'n tweeën, dit jaar voerde hij een bisnummer op.

   

  De Fransman van AG2R-Citroën was in de finale op pad met ploegmakker Geoffrey Bouchard, Pierre-Luc Périchon (Cofidis) en Lars van den Berg (Groupama-FDJ).

   

  Zijn ploegmaat werd gelost, Van den Berg haakte af na pech. Godon moest in de sprint dus enkel afrekenen met Périchon, winnaar van de editie in 2012.

   

  Net als vorig jaar was Godon de snelste. Hij krijgt, zoals de traditie het wil, zijn lichaamsgewicht - 73 kilogram, zo wordt geschat - in kaas mee naar huis.

   

  AG2R-Citroën is de jongste weken zijn zegeteller aan het opkrikken. In het voorjaar wonnen de ambitieuze Fransen enkel de GP la Marseillaise dankzij Aurélien Paret-Peintre.

   

  De voorbije weken wonnen ze ook in de Giro (Andrea Vendrame), de Tour du Finistère (Benoit Cosnefroy) en La Route d'Occitanie (Andrea Vendrame).

  Parijs-Camembert (1.1)
  1. Dorian Godon (Fra) 210 km in 5u19'08"
  2. Pierre-Luc Périchon (Fra) z.t.
  3. Geoffrey Bouchard (Fra) op 46"
  4. Lars van den Berg (Ned) z.t.
  5. Lorrenzo Manzin (Fra) 55"
  6. Gianni Vermeersch z.t.
  7. Amaury Capiot  
  8. Greg Van Avermaet  
  9. Franck Bonnamour (Fra)  
  10. Nathan Haas (Aus)  
  18. Oliver Naesen