Maxime Hordies verovert nog eens brons op WK para-cycling in Portugal

  Maxime Hordies verovert brons in tijdrit en wegrit in H1-klasse.

  Maxime Hordies heeft de Belgische medailleoogst op het WK para-cycling in Portugal op 4 gebracht. De handbiker pakte gisteren een tweede bronzen medaille: na zijn brons op de tijdrit vrijdag, was hij ook in de wegrit derde.

  Op het beroemde autocircuit van Estoril begon de titelverdediger sterk en ging hij meteen mee in een kopgroep van 3, die ook het podium zou opleveren. Bij het ingaan van de 6e en laatste ronde moest hij zijn collega-vluchters laten gaan.

   

  Hordies (H1) pakte brons na de Zuid-Afrikaan Nicolas Du Preez en de Italiaan Fabrizio Cornegliani. "Ik ben erg tevreden met mijn 2e brons. Er zijn wel nog verbeterpunten, zowel fysiek als technisch. Ik ga hard werken om in Tokio weer top te zijn."

   

  In de H3-klasse viel Jean-François Deberg, de 2e van 2019, net naast het podium. Louis Toussaint kwam uit op de 22e plek. Christophe Hindricq eindigde 7e in de H2.

   

  Eerder zondag pakte Tim Celen de wereldtitel op de weg in de T2-klasse voor driewielers. Ewoud Vromant (C2) veroverde zaterdag brons in de wegrit.