Het beste uit Villa Sporza: Meunier is "bevrijd", Bellingham is "bodybuilder"

  In Villa Sporza waren er al 7 matchen om over na te kaarten.

  Met 7 EK-matchen achter de rug lag er genoeg materiaal op de tafel van Karl Vannieuwkerke om over na te kaarten met Jan Boskamp, Gert Verheyen, Gunther Schepens en Ruud Vormer. Wij bundelden de beste fragmenten.

  Meunier wordt belangrijk na blessure Castagne: "Kan bevrijdend werken"

  Nu Timothy Castagne is uitgevallen met een dubbele breuk in zijn oogkas, moet bondscoach Roberto Martinez op rechts wel rekenen op Thomas Meunier. "En dat kan bevrijdend werken", denkt Gert Verheyen. "Er zit nu wat minder druk op zijn prestaties, omdat hij minder de hete adem voelt van Castagne. Hij is zijn kwaliteiten niet kwijt, maar moet zich goed voelen in zijn hoofd en lichaam."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Vormer over Eriksen: "Waarom zou hij nu nog gaan voetballen?"

  Ruud Vormer keek samen met Anthony Van Loo naar de EK-confrontatie tussen Denemarken en Finland. Van Loo, die zelf twee keer een hartstilstand kreeg op het veld, zag meteen dat er iets niet klopte. "Hij had het meteen gezien", zegt Vormer. "Anders val je niet zo. Of Eriksen nog gaat voetballen? Waarom zou hij dat doen?"

  Vormer: "Het lijkt wel alsof jonge gasten elke dag in de gym zitten"

  Bij Engeland waren alle ogen gericht op invaller Jude Bellingham, met zijn 17 jaar de jongste debutant ooit op een EK. Gert Verheyen verschiet niet van de maturiteit van Bellingham: "Hij heeft al 40 matchen in de Engelse Championship en een seizoen bij Dortmund achter de rug. En hij moet nog 18 jaar worden."

   

  Steeds meer jongelingen kloppen op de grote poort, ziet ook Ruud Vormer: Haaland, Mbappé, De Ketelaere... "Die jonge gasten zijn zo sterk. Het lijkt wel alsof ze elke dag in de gym zitten."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Ooit een individuele prijs gewonnen, Gunther? "De Gouden Stud"

  Met Jan Boskamp en Ruud Vormer schoven twee Gouden Schoen-winnaars aan in Villa Sporza. Maar ook Gunther Schepens kon uitpakken met een individuele trofee: "De Gouden Stud."

  Waarom Schepens geen WK speelde: "Mijn eigen ruiten ingegooid"

  Spreken is zilver, zwijgen is goud. Dat lesje leerde Gunther Schepens nadat hij niet was geselecteerd voor het WK in 1998. "Ik heb mijn eigen ruiten ingegooid", vertelt hij. "Toen we moet 3-1 hadden verloren tegen Nederland in de kwalificatiecampagne, zei ik: als we op die manier komen voetballen, kunnen we beter thuisblijven. En ik ben mogen thuisblijven."

  Bekijk hier de volledige aflevering van Villa Sporza:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.