Corona-alarm bij Spanje: topspeelster Alba Torrens test positief

  Enkele dagen voor de start van het EK basketbal heeft de Spaanse topper Alba Torrens positief getest op het coronavirus. Met Tamara Abalde is ook een tweede Spaanse basketbalster besmet met het virus. Spanje is de regerende Europese kampioen.

  De coronabesmettingen van Tamara Abalde en vooral Alba Torrens zijn slecht nieuws voor Spanje, enkele dagen voor de start van het EK. Het duo werd meteen in quarantaine geplaatst en een dag later testte de rest van de selectie negatief.

   

  De 31-jarige Torrens, die het vorige EK miste met een blessure, is de beste speelster van de Spanjaarden. In de voorbereiding was ze goed voor een gemiddelde van bijna 16 punten per wedstrijd.

   

  Spanje, dat ook niet meer kan rekenen op sterkhouders Marta Xargay en Laura Nicholls, heeft een tweede bubbel gecreëerd om eventueel nog wijzigingen te kunnen doorvoeren aan de definitieve EK-selectie. De Spaanse vrouwen beginnen donderdag aan het toernooi met een match tegen Wit-Rusland.