Pro League kiest voor nog minstens 2 seizoenen 1A met 18 teams

  Club Brugge werd de voorbije 2 seizoenen kampioen.

  De Algemene Vergadering van de Pro League heeft ervoor gekozen om de huidige competitieformule nog minstens tot het seizoen 2022-2023 aan te houden. Er zullen ook meer belofteteams aan 1B toegevoegd worden.

  Door de moeizame afwikkeling van het seizoen 2019-2020 werd 1A afgelopen seizoen uitgebreid naar 18 clubs. Een tijdelijke maatregel werd toen gezegd, want er zou snel weer afgebouwd worden naar 16 teams.

   

  Maar de Pro League had eerder al overeengekomen om volgend seizoen het huidige format aan te houden en nu heeft de Algemene Vergadering dat verlengd met nog een extra seizoen, tot minstens 2022-2023.

   

  Dat betekent dat er telkens slechts 1 zekere daler naar 1B is. De nummer 2 van 1B speelt wel barragematchen met de nummer 17 van 1A. Het systeem met 4 clubs in zowel de Champions' als de Europe Play-offs blijft ook behouden.

  Meer belofteteams in de lagere klassen

  Naast de beslissing over de competitieformule moest de Algemene Vergadering zich ook buigen over de integratie van U23-teams in 1B en de amateurreeksen. Daarover werd nu toch een principeakkoord bereikt.

  "De leden hebben een mandaat gegeven aan het management voor de verdere uitwerking en de gesprekken met de amateurvleugels. De integratie van de U23 teams betekent een cruciale stap in de post-formatie en dus de opleiding van beloftevolle spelers in onze competities", klinkt het in de persmededeling.